7. dag mot Irland

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Fri 4 Jun 2010 12:07
Position 47:44N 11:09W
 
Fredags morgen
Espen feirer geburtsdag og det er et hardt ombord på båt. Dagen startet med rorvakt fra kl 0000 til kl 0300. Så i køya for da overtar Tom. Telefonen ringer kl 0600, datteren hjemme i Norge skal på skolen klokken 0800 og hun vil gratulere sin pappa. Nå klokka ni er frokosten fortært, Karen steiker pannekaker. Klokka tolv UTC må vi levere vårt bidrag til sangkonkurransen "Bavaria camping quiz" Hver dag i sjøen får vi noen spørsmål eller andre oppgaver vi skal løse. Maggy V leder nå 4 - 2 over Odin. Oppgaven denne gangen er å lage en sang om livet til sjøs hvor navnene på alle deltakerne ombord må være med. Karen har forfattet denne:
"Tom is Maggys captain
han står så støtt  til rors
med Karen fast i galley
god mat vi får til bords
Espen holder følge
med Tom og Knut outdoors
alt er fryd og gammen
og Dublin vi snart når"
refreng
"Sailing along, cross the Ocean
sailing along, we are on our own
not a care in the world nothing to
do but sail, sail and sail"
Flere vers følger.
Vi setter pris på at dere søker opp "Safari" på nettet og stemmer på Maggy's sang.
Vi videreformidler en av oppgavene.
Fire mørkeredde karer skal over ei bru og de har kun ei lommelykt. Brua tåler bare to av gangen. Den ene bruker 1 minutt på å gå over og et minutt tilbake. Den andre bruker 2 minutter, og den tredje bruker 5 minutter og den fjerde 10 minutter. Hva er minste tid før alle er over. Ingen premie men hederlig omtale.
I dag er deilig vær, nesten kortbukse. Ingen vind, så motoren bringer oss forover med 7 knops hastighet. Vi har igjen ca 450 NM og diskusjonen går på Dublin seint søndag kveld eller mandag. Vind og tidevann vil bestemme.
 
Knut