Gran Canaria

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Sat 7 Nov 2009 09:00

Hei hei der hjemme!

Nå er det lenge siden sist. Dagene går veldig fort her nede, og det begynner neesten å bli litt stress å få gjort alt man skal på en dagJ. I tillegg er ikke nett tilgangen av en slik art som oppmuntrer til bruk av PC eller skype. Det tar laang tid og finne nett, og ender ofte kun med frustrasjon. Tom truer med å gå offline på resten av turen…

Vel, vi har hatt mange deilige dager her i syden. Vi har ligget nesten en uke for anker sammen med Odin utenfor Anfi del Mar. Kåret til Europas flotteste ferieanlegg og importert sandstrand en liten svømmetur unna har vært veldig deilig! Dagene har startet med en svømmetur, frokost, kaffe og skole. Så har det vært strand/mekking/ærender, før middag og kveldskos på en av båtene. Maggy og Odin har delt anker, noe som gjør det veldig lettvint med sosiale kvelder med mer.

Vi har handlet dusinvis av enkle ”ferdig”retter på Carrefour, og hatt buffet for å smake på de fleste av dem. Det er ytterst få som står på handlelisten til overfarten…. Og det er ikke fordi det er ungene som har laget maten! De har bakt rundstykker og blandet poser til den store gullmedalje. Vi gleder oss alle til de skal vise sine nyervervede kunster til havs… med de ytterst få godkjente retteneJ.

Den siste uken har vi ligget på land i Puerto Mogan. Å ligge på land betyr at du må klatre høyt til værs for å komme inn i båten, og fasiliteter som toalett med mer utgår… Men, det har da gått det også. Vi har fått masse hjelp, og er kjempeglade for at havnen er full av hyggelige og hjelpsomme båter. Odin-Lars skulle hjelpe oss å rubbe og polere skutesiden, men jeg er redd det var vi som prøvde å hjelpe han… Profft utstyr og mann med  erfaring ga oss en ”ny” båt! Båten er nå rubbet og polert, ny bunning er på (Sea Queen), og roret skal være fikset. Det har dessverre vært en del mekking på båten, og stadig dukker det opp noe nytt, men vi håper vi har kontroll på det meste nå!

Da båten gikk på land var ungene med farfar og Jorunn.  Det var kjempehyggelig å treffe familie igjen, og luksus med flere gode middager ute! Og ikke minst: alt skittentøyet vårt kom rent, tørt, brettet OG sortert tilbake. Tror det er Jorunn og Kari som fortjener en stooor takk for det!! J J

Mens vi har ligget på land har Nina kost seg 3 dager ombord på Odin da de dro tilbake til Anfi, og Einar har fått seg nye venner her i havnen. Noen treffer vi helt sikkert igjen.

Vi kom på vannet igjen i går, og i dag kom det en ny norsk båt i havna, så nå ligger vi ved siden av Safari og La Vida som begge er norske. Det tok ikke lang tid før vi satt hos naboen og drakk kaffe, hvitvin og spiste nybakt eplekakeJ. Som jeg sa: - ikke lett å rekke alt man skal på en dag,- tiden flyyr! Jeg rakk akkurat legetimen min som endte i en diiger bunke med resepter til overfarten. Nå skal vi greie alt fra blindtarmbetennelse til øyekatarr. Og ikke minst: SOVE!!!! (hvis det blir et problem)

Odin, og noe rundt 30 andre norske båter ligger og venter i Las Palmas. Vi regner med å dra dit på søndag. Dvs. Odin-Lars og Duffen-Rune leier bil og kjører hit i gryotta, og så kjører jeg og ungene tilbake til Las Palmas mens kara seiler/banker seg til hovedstaden. Det sies at turen dit ikke er spesielt hyggelig til sjøs, og da er det igjen deilig med hyggelige og atter hjelpsomme seilervenner! Det er nok ikke så veldig gunstig med sjøsyke barn nå rett før de skal psykes opp til 20(?) dager på havet!

Siden vi først snakker om overfarten: vi er kjempeglade for at Torgrim Moseby vil være med oss å seile over det store hav! Etter planen kommer han til Las Palmas den 18. Nov. Vi gleder oss veldig! Torgrim jobber i PST, begynner å ha  god seilererfaring, OG kan lage mat. Så nå kan vi være trygge, mette og komme fort fremJ.  Det skal bli deilig å være litt sterkere på mannskapssiden enn vi har vært til nå. 3 til rors er langt bedre enn 2. Jommen var det godt jeg var på KNS kurs i våres!!

Det kom også tikkende inn en gladmelding litt tidligere i kveld som sa at Kristin, Marius, Ida og Eline har booket og betalt flyreise for julen, så vi håper VI kan ta vel imot DEM, og ikke omvendt, da de ankommer St. Lucia 17. Des. De blir med oss videre frem til 11. Jan. Gjett om vi gleder oss!

Helt til slutt: Det har vært noen forespørsler om hvor vi kan motta post. Post kan sendes til Las Palmas og St. Lucia. Skal se om vi kan komme opp med noen flere adresser på hjemmesiden. ( gi beskjed hvis dere sender post). Før jul er nok det enkleste å sende post med Torgrim eller Kristin. Vi blir veeldig glade hvis noen der hjemme med barn har noen ferdig leste barnebøker de kan ofre. Ungene leser mye, og passende bøker vokser ikke på trær her nede… Gamle, brukte og fillete, spiller ingen rolle. Donald og Tom & Jerry er også poppis.

Det er dessverre dårlig med nett også i Las Palmas, så det tar nok litt tid før neste blogg kommer. Mye å gjøre fremover nå,- også sa jeg at det var maange nye båter som venter? J

Vel, vel, nå er det sent,

Fortsettelse følger…

Etter hvertJ

 MaggyV