Final Countdown

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Tue 17 Nov 2009 11:33

Hei hei!

Nå har vi vært en uke her i Las Palmas, og om en uke allerede er vi på det åpne hav! Litt skremmende å tenke på, men jeg trøster meg med at folk har rodd over! Tiden her raser av gårde, og vi er mildt sagt litt småstressa alle mann. Det er ikke mange båter som sitter med kaffekoppen sin og slapper av i solen lenger. Det er utrolig hvor mye som skal vaskes, handles, mekkes, ryddes, handles og stues. Jeg handler inn til 5 personer i 20 dager, og det blir noen lass som skal forsvinne(?) inn i båten. I dag forsvant 60 stk 2l flasker med vann + mange mindre ned under dørken, og i morgen ventes litt for mange brett med brus levert. Frossent og vakumpakket kjøtt er bestilt, og vi håper å gjøre om kjølen vår til en slags fryser, og svalen til en kjøl i starten av turen. Det betyr at det ligger an til ganske god servering om bord…

Ungene leker mye med de andre barna her. Mest de norske, men også litt med engelske, australske mfl. De fisker reker og krabber, og går fra båt til båt. Denne siste uken er barna over 6 år på aktivitetsleir 4 timer om dagen, og det er veldig deilig! For alle. I dag seilte Nina og Einar Optimist jolle for første gang, og det syntes de var gøy!

Innimellom alt som skal gjøres på båten, er det nå også flere seminarer som vi helst kal få med oss i løpet av dagen, og masse kveldsaktiviteter som grillfest, velkomstfest, åpningsfest, cocktailparty med mer. Begynner å tro det skal bli litt deilig å få litt fred utpå det store hav. Vi som er vant til landelivets fred har mildt sagt kommet til den motsatte enden av skalaenJ. 20 dager +/- skal nok forhåpentlig lade oss opp til en ny sosial runde på andre siden av dammen.

Jeg vet dere har det mørkt og vått hjemme i Norge nå. Her er det varmt og tørt, og jeg har helt glemt at det ikke er sånn det vanligvis er. Fort gjort!

Blogger igjen så snart jeg har litt ledig tid. Kan bli dårlig med det fremover, men jeg har dere i tankene.

Alltid hyggelig å høre hvordan det går hjemme! Mail ivei. Tekstmeldinger er fortsatt gratis å motta her, og jeg har hørt at dere kan sende gratis tekstmelding til satelitten underveis over havet. Eller ringe! Satellitt telefonen koster litt å ringe til, men ingenting for oss. Mer info kommer. På overfarten vil dere også kunne følge hele flåten på ARC sine sider.

 

So long!

MaggyV/ Christine