Tenerife og Gran Canaria

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Fri 23 Oct 2009 23:00
Heisan heisan!
Jeg forstår det slik at dere blir litt utolmodige der hjemme når det går litt lang tid mellom oppdateringer på sidene våre. Vi jobber med saken, litt sakte kanskje, men vi jobber! Det er utrolig hvor dårlig netttilgangen er enkelte steder, og hvor bra den er andre. Vi tror jo at vi skal fra en sivilisasjon til en annen, og utsetter en oppdatering av sidene, og så er det gjort... Vanskelig på Tenerife, og her på Gran Canaria koster det mye. Foreløpig. Men vi finner nok en løsning... Får ta et lite tilbakeblikk på turen siden sist.
Vi seilte fra Madeira, vel, motret var kanskje nærmere sannheten, men vi hadde ihvertfall storseilet oppe. Odin var ikke langt unna oss, og på havet så vi to andre båter, og de var selvsagt norske de også:-) Artig! Vi hadde kurs mot Selvagens som er en liten ubebodd øygruppe mellom Madeira og kanariøyene. De er fredet og bevoktet, og man må innhente tillatelse for å ankre der. Vel, etter å ha motret noen timer var det på tide med et bad, og ettersom det var flatt vann og vindstille lå Odin og Maggy longside og drev med storseilene oppe, mens mannskapet drev ved siden av en stund, og tok en aldri så liten kaffepause. Herlig!!! Kan hende turens høydepunkt er forbi...
På Tenerife var vi kun en dag, og den benyttet vi til å komme nesten til toppen av El Teide. Det viste seg at man må ha tiolatelse til å gå helt opp, så det var synd... Men vi kom nesten helt opp. Vi leide bil og tok taubanen opp. Vel oppe i 3500 m høyde hadde vi en fantastidk utsikt, og vi gikk en liten tur på noen stier der. Vi fikk alle kjenne på høydesyken, og var temmelig svimle og med litt hodepine. Einar følte seg såpass uvel at han dro ned igjen med far.
Påfølgende dag satte MaggyV kursen mot Gran Canaria der svigerfar mfl hadde ventet en stund. Det var kjempehyggelig å møte "farfar og Jorunn"igjen, og artig å lese norske menyer og høre norsk på alle kanter igjen. Her er vi ikke alene! Norske aviser, cafeer, leger mm. Norsk på alle kanter. Barna har nok fått med seg at det er hit mange nordmenn drar på ferie!
Vi har kost oss her også, og ligget i havnen i Puorto Rico noen dager, før vi nå har lagt oss på svai utenfor Anfi del Mar. Odin er rett ved siden av. Gjett om det er noen som har kost seg på stranden her inne! Kjempeflott sted med nydelig strand, butikker, restauranterr og underhodning på kveldene som vi hører godt ut i båten. Det er nok ikke for ingenting at stedet er kåret til Europas flotteste flere ganger.
MaggyV skal snart på land for å bunnes og poleres. Vi tenker på overfarten, og vil ha mest mulig klart til vi kommer til Llas Palmas. Tenker tiden der går fort nok av seg selv.
Legger ved noen bilder til slutt, og sier over og ut for denne gang!
C