Dominica er fantastisk

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Wed 10 Feb 2010 02:27
Nå har vi vært på Dominica i en uke, og vi elsker denne øya! Her er fantastisk natur med godt merkede løyper. Vi har gått i regnskog, badet i kulper under vannfall, vasset i varme kilder, gått tur til innsjø i et vulkansk krater, sett på ruinene på det gamle fortet og rodd oppover Indian River som du kan se litt av i Pirates of the Caribbean 2. Menneskene her er utrolig blide, hyggelige og hjelpsomme og vi har IKKE sett antydning til kriminalitet. (som det advares mot i alle bøker). Det bugner av frukt som kommer rett fra trærne, og det er billig her. Eneste ulempen er at det er lite grønnsaker og kjøtt å få tak i. Vi kjørte forbi banan/appelsin/grapefrukt- plantasjer, og må innrømme at vi "slanget" et par smakeprøver. I tillegg har vi kjøpt endel, så vi frotser i grapefrukt og pasjonsfrukt mm.
Odin kom hit noen dager etter oss, og har vært med på de fleste av utfluktene. Det var dyrt å få guidet tur rundt på øya, men det var billig å leie bil. Så i to dager har vi kjørt øya rundt i en minibuss og fått med oss flere av øyas severdigheter.
 
Her er vi på Fort Shirley. Deler av dette fortet ble restaurert på 80-tallet. Flott sted!
 
Vi ror oppver Indian River. Guiden tok seg god tid, og det var deilig å nyte naturens ro.
 
 
 
Vi leier bil og kjører rundt på øya. Litt niste kjøpes inn
 
 
Bilen vi leide var "ny", ikke som den i bakgrunnen...
Vi går tur inn til flere vannfall. Trafalgar falls og Emerald pool. Korte turer på godt opparbeidede turiststier.
 
 
 
Tur til Boeri Lake. Innsjø i vulkansk krater. Flott tur i nydelig terreng!
 
 
Ungene synger og traller mens de leder an
 
 
Vasser i varm kilde ved Trafalgar fall
 
 
Dominica anbefales på det sterkeste! Håper jeg kan komme tilbake hit å gå turen inn til Boiling lake og Dominica på langs. Her er det øko-turisme det satses på, og ikke masseturisme. 
Synd å forlate denne vakre øya i morgen:-(