Hellevoetssluis

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Thu 27 Aug 2009 11:52

Posisjon 51:49.4N 004:07.2E

 

Vindmolle.JPGI går flyttet vi oss hele 3 nautiske mil (i underkant av 6km landkrabbe-språk), til en annen liten Nederlandsk landsby; Hellevoetsluis (ikke spør hvordan det uttales, ingen aning). Vi fikk tips om at her var det Webasto deler å få tak i, og ganske riktig, nå har vi snart alt vi trenger for å få Webastoen til å virke, og da kan vi få varmtvann og varme i båten når vi vil, uten å starte motoren.

 

Vi møtte tilfeldig to Nederlandske langturseilere i går. De bor i båten her på marinaen for å spare penger til neste langturprosjekt som starter om ett år. I sommer var de på seilferie i Norge, slå den! Tidligere har de vært på jordomseiling og i Karibien. De hadde en del gode tips å dele med oss, ikke minst om Nederland og den Engelske kanal som de naturlig nok kjenner ganske godt. Det viser seg at vi kan seile innsjøer og kanaler mer enn vi selv greide å lese utifra kartene. Båten vår er både høy og dyp, og det er jo i utgangspunktet ikke ideelt i Nederland, men akkurat i det området vi er nå går det tydeligvis stort sett greit.

 

Vi regner med å seile videre fredag eller lørdag. Frem til det ligger vi godt her i Hellvoetsluis, i en rimelig marina, med gratis vann, gratis internett og gratis lån av sykler, ganske uvant for oss siden vi kom til Nederland. Dessuten er landsbyen en gammel og ganske koselig liten landsby, med kanaler, broer og selvsagt den obligatoriske Nederlandske vindmøllen.

 

 

/Tom