Tortola

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Thu 15 Apr 2010 23:08

Ja, da er vi tilbake i Road Town her på Tortola. Jeg synes nok ikke dette er det mest sjarmerende stedet i Karibien, men vi er ikke her for å kose oss. Maggy er på land for å bunnes og sjekkes før hjemreisen. Været har vært vekslende siden sist vi blogget. Det har blåst mye, og det har vært riktig så utrivelig å flytte seg,- særlig feil vei…  Noen regnskyll har det også vært, og flere overskyete dager. Selvfølgelig forsvant skyene i dag mens vi jobbet på båten, og vi ligger godt i le. PUH! 35 grader og trykkende luft er tilværelsen i båten, og myggen trives utmerket under slike omstendigheter. Odin ligger nesten ved siden av oss, så barna har lekt og kost seg i bassenget som hører til marinaen ved siden av.

Siden sist har vi vært på the Dogs, Gorda Sound, The Baths og Little Harbour på Peter Island. Vi trives fortsatt veldig godt i sistnevnte bukt, der vi lå i begynnelsen av oppholdet her. Der fant vi endelig litt ly for vinden. The Baths er fantastisk, og jeg håper vi får en dag til der før vi setter kursen mot St. Martin.

BVI er langt fra så fantastisk som jeg hadde ventet. Her er mange fine steder, fantastisk vann og korte avstander, men befolkningen er usjarmerende og det er dyrt her. Alle de fine strendene er bombardert med bøyer som koster US 25 per natt, og det er vanskelig å få ankerplass i mellom disse. I Little Harbour er det ingen bøyer eller barer, bare deilig naturhavn, men selvfølgelig lå det en stor yatch der som har så mye fasiliteter at den må kjøre aggregat 24 timer i døgnet. Så så mye for den fredelige idyllen… Heldigvis dro de videre etter en nattJ På Peter Island gikk vi tom for vann om bord og skulle fylle vann i nabobukta. US 1 per gallon! Vi fylte det vi trengte det neste døgnet og dro fort videre!

Vel vel. I morgen kommer vi på vannet igjen, og det skal bli deilig! Da skal jeg nyte de siste dagene med sol og varme før jeg sitter på flyet hjem og blir møtt med Mai du skjønne milde. Barna gleder seg veldig til å treffe familie og venner igjen, og det gjør jeg og!