Fisk til middag

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Mon 30 Nov 2009 00:59
Posisjon N19:46 W35:35
 
Hei igjen!
 
Endelig fisk til middagNå blir det endelig fisk til middag! Vi dro akkurat inn en stor Dorade (tror vi), og Torgim er i ferd med å tilberede fine fileter. Stor stas utpå havet. Har forøvrig også snakket med nabo båten vår fra Las Palmas som seilte forbi(!) oss for litt siden med paraseil. Får trøste oss med at vi  trodde de lå langt foran oss for lenge siden. En annen båt er også veldig nærme, får se om vi finner ut hvem det kan være. Riktig så folksomt her, med andre ord. Vi hører også at Odin ligger litt nord for oss, kanskje ser vi den etterhvert også? Vel, prøver å legge ved bilde av fisken og fiskerne.
So long:-)
 
Tillegg fra nattevakta:
 
Etter noen timer med litt roligere vind på ettermiddagen idag, seiler vi nå i opp mot 9 knop vestover. Vi har ca 1500 nautiske mil igjen av Atlanterhavskryssingen. Dette betyr at vi har tilbakelagt omtrent 1250 nautiske mil på drøye 7 døgn. Dette gir oss en snittfart på 6,95 knop! Det høres kanskje ikke så mye ut hvis du er vant til å kjøre skjærgårdsjeep eller daycruiser, men for en turseiler er dette fantastisk fort over så lang tid. De som følger med på ARC sidene kan også der bekrefte at vi seiler bra i forhold til de andre båtene også. Siste rapport vi fikk var at vi ligger på delt 4 plass i vår gruppe og rundt 90 totalt. Dette er langt bedre enn vi hadde hatt forventninger om!
 
(Som en liten kommentar til det min kjære kone skriver over, vil jeg bemerke at til Dorade å være, så var ikke den vi fikk så stor, men den var akkurat passe til middag til 5, pluss suppe til lunsj i morgen).
 
 
Hisen fra MaggyV