To dager til Atlanterhavskryssing!

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Mon 3 May 2010 22:30
Posisjon 18:04.2N 063:05.3W
 
Kjære blogglesere!
 
Nå har jeg endelig fullt mannskap! Moana og sønnen Raj fra Australia kom til St. Martin igår. Det var i siste liten at det ordnet seg med mannskap! Moana er erfaren langturseiler, som har krysset Atlanterhavet og Stillehavet tidligere. Sønnen 15 år og selvsagt ikke like er faren, men det virker som om han kan grunnprinsippene, og er interessert og lærenem.
 
Vi fikk seilt et par timer idag, og jeg er trygg på både mannskap og båt. Det eneste som gjenstår er å sette Tryseilet, så alle vet hvordan vi skal bruke det, men det skal vi jo ikke. Vi fikk også endelig riggsjekk, etter å ha ventet på "tur" i halvannen uke. Ingen anmerkninger der!
 
Vi begynner nå på de siste forberedelsene. Vi har måttet gjøre om ganske mye på meny og handlelister, etter at Moana kom ombord med glutenintolleranse og spiser helst ikke kjøtt! Snakk om utfordring i siste liten. Karen vrir hodet sitt for å få det til, og det tror jeg absolutt hun greier.
 
Gjøremålslisten min begynner å krympe. Noen oppgaver er det alltid frem mot avreise, men vi har god kontroll og er i rute. Vi hadde jo litt flaks idag også, for vi var den nest siste båten som fikk fylt diesel, før de gikk tom på pumpene! Odin og Safari må vente, håper de får imorgen. Vi har drøye 400 liter ombord, 12 Jerrykanner og tanken på 160liter. Vi har bedt værruteren om å prioritere en rolig og komfortabel overfart, og dermed risikerer vi noen stilleperioder, som vi da kjører motor igjennom. Jeg er veldig fornøyd og stolt over at båten utvendig ikke værer noe preg av denne ekstra lasten, da den er stuet i stuerommene ute i cockpit, slå den!
 
Vårt australske mannskap ønsker seg helst over på en båt som skal til middelhavet, så de ønsker å prøve å bytte båt på Asorene. Jeg er derfor åpen for minst ett mannskap til fra Asoren til England og eventuelt videre til Norge. Tentativ tidsplan er avreise Asorene 27. mai, avreise England rundt 12. mai, Ankomst Norge rundt 20. mai. Ta kontakt!
 
Dette blir siste blogg på norsk på en stund, heretter kommer vi til å skrive på engelsk, siden vi er et internasjonalt mannskap!
 
 
/Tom