Porto Santo

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Wed 30 Sep 2009 15:49
Igår hadde vi en fantastisk avslutning på seilasen til Porto Santo. Vi fikk enda ett besøk av en stor flokk delfiner, de svømte motsatt vei, men snudde og tok følge med oss en stund før de ble borte igjen. Vi har enda ikke blitt lei av å se delfinene leke rundt båten! Når solen etterhvert fikk jaget bort nok skyer til at det ble skikkelig sommervarme, la vi bi og hoppet i det bunnløse krystalllare vannet. 24°C er absolutt akseptabel badetemperatur! Jippi første badet siden Anholt i Danmark!!! Siste del av "seilasen" ble som forventet i tilnærmet vindstille, så Volvo måtte gjøre jobben med å ta oss til havna. Nina ville sitte i bauen å dyppe bena i vannet, men siden hun ikke har lange nok ben, så måtte vi finne på noe annet. Båtmann
stolen og bommen på tvers gjorde nytten, og Nina hang og dinglet i vannskorpa en time eller to. På veien så vi noe veldig overraskende, først en, så en til og enda en og enda en skilpadde. Den ene hadde hektet seg i et tau, vi tenkte å se om vi kunne hjelpe den, men jammen var den rask, selv med slep... Det var kjempespennende å se de pussige skapningene "kave" i vannflaten.
 
Vel fremme i Porto Santo, valgte vi å legge oss for anker ved stranden, for å rekke en kjapp piknikk der før mørket fikk lagt seg. Litt urutinerte med lettbåten kom vi sidelengs inn og fikk en bølge rett opp i båten. Alle ble søkkvåte og kalde, så piknikken ble avlyst til fordel for "kino" på båten. Vi gledet oss til morgenbad fra båten, før vi skulle flytte båten inn i havna, men akk, ved 5-tiden skiftet vinden til sydlig (nesten like uvanlig som regn i Sahara), og Maggy V lå og hoppet og danset på bølgene i det grunne vannet. Vi måtte i havn før frokost!! Vi må nok dra til andre siden av øya hvis vi skal få badet, for stranden er mer egnet til surfing enn bading idag! Eller kanskje vi har bedre lykke imorgen?
 
Vi møtte igjen den danske båten Amigox her. Det er også flere svenske båter i havna, og en sveitsisk (???!!!???). Det ligger også en kanadisk båt her med to barn, så kanskje Nina og Einar får praktisert litt engelsk før vi drar videre.
 
/Tom