Porto Santo

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Thu 8 Oct 2009 08:18

Hei hei der hjemmeJ

Håper ikke dere har blitt alvorlig bekymret der hjemme selv om det har gått noen dager uten blogging. Dere skjønner, det er fryktelig hektisk her på Porto Santo! Vi har ligget værfaste her en stund ettersom vinden snudde til syd morgenen etter at vi kom hit. Og da er det mange bølger det skal surfes på, og mange det skal skravles med før man i det hele tatt får gjort noe som helst. Som dere skjønner, er det ingen her som er lei seg for ikke å komme videre! Nina og Einar har blitt racere på boogiboard, og surfer i full fart på bølgene innover mot stranden. Og stranden er laaang og deilig, og vannet har ca 24 graderJ. I dag sto jeg litt tidlig opp og tok meg en løpetur inn til byen, og avsluttet med å løpe på stranden tilbake til båten. Helt grei måte å starte dagen på. Gikk helt tom for unnskyldninger til ikke å løpe her for litt siden, så har endelig kommet litt i gang. Greide selvsagt å avtale joggetur med en veldig hyggelig canadier, som viste seg å ha løpt maraton for ca 1 år siden. Var svett før skoene var på… Mens vi har ligget her har det kommet mange båter seilende inn. Den ene hyggeligere enn den andre! Uansett hvor vi beveger oss blir man stående og skravle eller drikke kaffe el. Så skal man for eksempel komme seg til byen er det bare å starte i god tid, eller utsettte det til neste dag… Noen drinker både her og der har det også blitt. Jeg tror nesten det er flertall av skandinaviske båter her nå, og det er jo litt utrolig.

Nina og Einar har også endelig fått selskap etter at Odin kom seilende inn. Oslo båt med 2 barn, Nicolay og Anna Luna,  som umiddelbart fant tonen med våre. Vi kommer nok til å se mer til Odin. Det er ikke bare barna som har det hyggelig sammen på den båten.. OG de skal seile ARC, så forberedelsene ser litt lysere ut nå!! Sammen med Odin kom nok et norskt par seilende. Og de bor i Årnes! Og har vært  MYE på besøk hos naboene på Tovsetbråten!  Slå den!

I dag har vinden endelig snudd, så i morgen drar vi Til neste stopp, Madeira. Blir nok litt for anker noen dager håper vi, så ikke vent for spente på ny blogg med det første.

 

Til informasjon til fremtidige besøkende til Port Santo: det koster 20 E for å vaske 5 kg tøy, da slipper du riktignok å gjøre jobben selv, men BIOTEX er et hett tips! Slitsomt, varmt og tidkrevende, men kanskje værd innsatsen… Sengetøy med mer er håndvasket for første gang!

 

Christine

Porto Santo 00118.jpgPorto Santo 00111.jpgPorto Santo 00112.jpgPorto Santo 00113.jpgPorto Santo 00114.jpgPorto Santo 00115.jpgPorto Santo 00116.jpgPorto Santo 00117.jpg