Saba

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Wed 17 Mar 2010 12:24
Posisjon: 17:38N 63:15.5W
 
Nå har vi vært på Saba i 5 dager, og gjør oss klare for å seile videre mot jomfruøyene idag. Saba er en av de absolutt flotteste stedene vi har vært. Øya er liten og bratt. En rundtur på øya med taxi tar 1,5 time, og gav oss et godt inntrykk av øya. Veiene og flyplassen her er ingeiørkunst på høyt plan. Vi har gått et par lengre fotturer i fjellene. Stiene er fantastisk tilrettelagt, og utgjør for det meste det gamle "vei" nettet på øya, fra tiden før bilene erstattet eslene. Vi har dykket og snorklet endel. På grunn av øyas beliggenhet, geologi og vernestatus, er livet i sjøen her ganske unikt. Dessverre er ikke sikten under vann på sitt beste for tiden, men likevel bedre enn noe annet vi har opplevd på denne turen. Vi har sett mange skilpadder, rokker og en hai, i tillegg til alle de fargerike revfiskene.
 
Hilsen oss på Maggy V