Takk til et fantastisk mannskap

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Sun 27 Jun 2010 22:57
Nå har vi seilt ca 12.000 nautiske mil rundt atlanteren, med Maggy V. På 8.000 av disse har vi hatt uvurderlig hjelp av "ekstra" mannskap. Tilsammen 8 personer har "vikariert" på mannskapslisten: Torgrim, Karen, Troels, Moana, Raj, Espen, Knut og Harald. Alle sammen har spilt en viktig rolle i å få dette prosjektet til å lykkes. Jeg håper og tror at også dere har hatt et positivt utbytte av å seile "veteranen" Maggy V over det store hav.
 
Kapteinen startet selv som en "lærling" på begynnelsen av året, og har levd og lært i løpet av ett år ombord. Læring innebærer som regel også feiling, så jeg håper at min læringsprosess ikke har belastet mannskapet mer enn de kunne tåle. Jeg tror og håper også at mannskapet har hatt anledning til å feile og lære. For meg har det vært ekstra lærerikt å seile med såpass mange forskjellige mennesker ombord. Dere har tatt med dere forskjellige forventninger og erfaringer, som har bidrat til et faglig og sosialt godt miljø ombord.
 
Min prioritet har vært Sikkerhet, Komfort og Fart, i den rekkefølgen. Vi har ikke tatt noen sjanser med sikkerheten underveis. Vi har seilt konservativt, og alltid tatt forholdsregler. Komforten har vært bra, vi har spesielt lagt vekt på sunn og god mat hele veien. Ved valg av seilføring har også komforten vært prioritert. Vi har ofte satt et ekstra rev eller justert kursen for å øke komforten ombord, på bekostning av fart mot målet. Likevel har vi greid å holde god fart hele året igjennom. Vi har krysset Atlanteren to ganger på akseptable 16 dager. Fra Asorene til Dublin gikk unna på 8 dager. "Rekorden" er vel likevel Biskaya, hvor vi fosset avgårde opptil 200Nm pr døgn!
 
Dette blir ikke siste gang vi legger ut på langtur, så jeg håper vi sees igjen på de 7 hav!!! I mellomtiden kanskje vi sees i skjærgården i Skandinavia.
 
Nok en gang tusen takk til et fantastisk mannskap!
 
 
Hilsen Tom