Nå er 2/3 tilbakelagt

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Thu 3 Dec 2009 11:43
Posisjon N16:48 W45:23
 
Vinden løyet av igår ettermiddag. Vi benyttet anledningen til å ta ned genoaen og sette fokka på rulleforstaget. Fokka står mye bedre på lens med spribom enn genoan gjorde (takk for tipset Petter). Like etter at fokka var på rullen, knakk festebolten til kicken; ned med storseilet og frem med verktøykassa, så nå er alt i drift igjen!
 
I natt var det lite vind og endel blafring i seilene. På morgenkvisten ble vi truffet av to "squals", men nå har vinden stabilisert seg på 8-10m/s. Vi står for fulle seil og gjør rundt 7knop i snitt. Dette er ideelt seilvær for oss: god fart, lite sjø og båten er lett å håndtere. Det eneste aberet, er at dette ikke er ideelle forhold for å seile fra "konkurentene", da skulle vi hatt et par m/s ekstra.
 
Vi koser oss på "fjorden" alle mann. Hører rykter om at noen av de andre båtene tegner et litt mer dystert bilde av forholdene, det kan sånn sett virke som om Maggy er en "bedre" båt i sjøen enn de fleste?
 
Stay tuned
 
/Tom