Cuxhaven

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Mon 10 Aug 2009 21:08

Posisjon: 53:52.5N 8:42.4E

Jepp, vi har kommet et lite stykke siden sist. Vi tok oss en ”fridag” i Kiel med masse shopping i en båtbutikk. Så nå har vi erstattet punktert fender etter stormen, og fått ny påhengsmotor til lettbåten-Jippi! Kiel er en hyggeligere by enn jeg forventet. Det er bred gang- og sykkelvei langs hele kaiområdet inn mot sentrum. Der var det flust med joggere, skatere, rollerbladere, syklister med mer, og mange (noen) koselige Cafeer. Spørs om ikke alle svellingene skal kjøpe rollerblades snart… må jo varme opp til FloridaJ Ungene synes det er gøy å komme i land og se nye steder. De er supergreie, og superspreke. Einar kan sammenlignes med en setter som kommer ut på høyfjellet om høsten. Nok energi i den gutten!

Lørdag ble det litt storinnkjøp på matfronten før vi bega oss inn i kanalen. Det var få båter, og lite vind, så alt gikk veldig raskt og rolig for seg. Vel igjennom første sluse var det bare å kjøre på. Kanalen er ikke veldig bred, og med store tankskip som kom i mot stadig vekk, følte vi oss til tider litt små. Einar var i ekstase over nærkontakt med de store båteneJ. Vi vente oss raskt til kanal livet. Ingen navigering og kart. Bare å kjøre på. Været var fint, så det var bare å slappe av og se på alle som jogget og syklet langs kanalen. Mot kvelden fylte vi disel og la oss til for natten i Rendsburg. Fikk inntrykk av at det er et lite sted ala Disenå, men jeg kan ta feil ettersom jeg ikke fikk sett stort av det. Ble skikkelig dårlig mens jeg lagde middag, så barna g jeg gikk rett i seng etter mat. Ble ikke bedre utover natten, og var slått ut hele påfølgende dag. Det betyr at Tom førte skuta, lagde mat, pratet med ungene med mer hele dagen mens jeg så på eller sov. Prøvde å stikke hodet litt over kanten innimellom for ikke å gå glipp av for mye, men det var stort sett bare grønne voller på begge sider av kanalen, med noen landsbyer som dukket opp til tider, og noen skumle kanal ferger som gikk veldig fort og som vi lurte på om ville vike for oss…

Ut av kanalen kjørte vi (Tom) til Cuxhaven der vi nå ligger i havn. Har vært her hele dagen i dag og ordnet div. Større badeplattform er montert­­, en liten rydd og vask innvendig var påtrengt, og litt handling. Her står det sykler til fri disposisjon i havnen, så det er service! Så alle 4 fikk syklet inn til sentrum, ca 3 min, for å handle litt. Ettersom vi ikke er klare til å dra kl 06.00 i morgen tidlig, blir vi antakelig her en dag til. Da får jeg litt mer tid til å hente meg inn igjen også. Fikk nok en lettere matforgiftning i Kiel, og den merker jeg fortsatt litt til… klokkeslettet for å dra fastsettes ut i fra tidevannet. Vi kan dra når vi vil, men vi kommer ingen steder hvis vi ikke drar ca 06.00….. så da gjør vi det, i overimorgen…. Så får vi se hvor langt vi kommer før strømmen snur…

Håper energien er på topp i morgen. Da har jeg tid og nett tilgang, så kanskje vanker det noen bilder..?

So long!