Biscaya

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Sun 13 Sep 2009 13:15
Posisjon: 48:28.99N 5:20.46W
 
Hei igjen!
tenkte vi måtte gi litt lyd fra oss så dere ikke blir så bekymret der hjemme. Nå er vi like utenfor Frankrike, på vei ut i Biscaya. Solen skinner, og sjøen har relativt rolige dønninger som gir en rullende men fredelig seilas. Vinden er i ryggen, og vi burde vel hatt spinnakeren oppe, men vi nøyer oss foreløpig med spridd fokk og storseil. får se hva vi heiser utover dagen:-) Foreløpig er vi fortsatt ganske trette etter nattens vakter. Vi hadde en fin og klar natt med en fantastisk stjernehimmel som glitret over oss, og morild som glitret rundt oss:-).
i går blåste det ganske bra i starten, og Einar satte seg til i sin faste stilling ved siden av rormannen, litt uggen som han alltid er i starten. Plutselig fikk vi besøk av flere delfiner som lekte litt rundt båten vår, og da de dro sin vei var sjøsyken over! Einar var i hundre, og skravla gikk i ett i lang tid etterpå. Nina hadde lagt seg til i salongen med lydbok og koste seg der. Hun så litt på delfinene, men tok det ellers veldig med ro. i dag er alle i fin form, noen litt trettere enn andre, og stemningen ombord er veldig god. 
Vi sjekker værmelding samtidig som vi sender denne bloggen, og får vi oss ikke en overaskelse der, er vi godt uti Biscaya i morgen. Håper temperaturen stiger sakte men sikkert:-). Sitter fortsatt med bukse og genser, men skal ta frem litt solfaktor til ansiktene.
hiv o'hoi!
MaggyV