Lisboa

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Tue 22 Sep 2009 12:32
Hei Kjære blogglesere!
 
Nå er vi i Lisboa.
 
Sosialt på internett kafeVi ble såpass betatt av Viana do Costelo, at vi ble en dag lenger enn vi hadde tenkt. Vi møtte flere danske båter, som vi så vidt hadde hilst på i Baiona. Det er fint å endelig møte andre langturseilere, spesielt skandinaviske. På den ene båten var det unger på alder med Nina og Einar, det var match med en gang. Avskjedssorgen var stor, men vi møtes jo igjen mange ganger fremover.
 
Vi ankom Lisboa sent i går kveld. Vi hadde stort sett nordvestlig vind, av variabel styrke. Det var en kjempefin overfart, med mange store natur opplevelser. På natten fikk vi plutselig øye på en lysstripe i vannet, og da den kom nærmere viste det seg å være en selvlysende delfin. Det kom flere og flere. Silhuetten av delfinene ble opplyst av morilden i vannet. Det var nok en stor flokk med delfiner, for vi kunne se dem rundt båten i mange timer. Vi vekket selvsagt barna for at de skulle få se. Einar stakk hodet opp gjennom luka og tittet: Schtiiilig var kommentaren før han smatt ned og la seg igjen. Nina greide vi dessverre ikke å få opp av køya. Et helt utrolig syn, desverre lot det seg ikke feste til film.
 
Delfin som hopperPå formiddagen var det lite vind og mye sol. Litt kald nordavind, men likevel noen deilige timer i cockpiten. En deilig sommerfølelse igrunnen. Plutselig ser vi en finne i vannet, så en til, og en til. Og et hopp. En ny flokk delfiner begynner å leke rundt båten. Det var kjempemoro å se dem kappsvømme rundt bauen, hoppe i bølgene og svømme frem og tilbake under båten. Noen av dem så ut som de lekte seg og gjorde noen ordentlige magaplask så vannet sprutet til alle kanter. Også denne gangen hold de på lenge rundt båten. Vi rakk å ta frem film- og fotoapparater og fikk noen skikkelige blinkskudd med det nye speilreflekskameraet! Fantastisk moro, og barna hvinte som om de var på Tivoli.
 
Vel fremme i Lisboa, ligger vi i havna som Reeds anbefalte. Her er det fin bryggeplass, dusj og do, men ellers ingenting. Ikke vaskemaskiner eller internett-tilgang. Vi planlegger å bli her i tre dager, slik at vi rekker å kope, shoppe og litt sightseeing. Vi har hørt at Lisboa er en veldig fin by, og for undertegnede er dette siste sjanse for å overbevises! Sist jeg var her fikk jeg absolutt ikke noe positivt inntrykk av byen.
 
Forresten er det knallvær her idag. Vi merket et værskille i innseilingen igår, og idag slår varmen og solen mot oss. Skikkelig deilig med litt sydentemperatur!
 
Stay tuned
 
/Tom
 
Delfiner