Madeira

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Wed 14 Oct 2009 22:03
Posisjon: 32:38.70N 16:54.47W
Vi ankom Madeira for nesten en uke siden, og vi kan ikke si annet enn at vi storkoser oss her! i skrivende stund sitter jeg ute i cocpiten med oljelampe og telys og ser rett inn på livet i storbyen Funchal. Underholdningen i form av latinske rytmer er bare noen meter unna, og båten vugger rolig i utakt. Vi ligger på svai rett utenfor havnen og stranden. Temperaturen er behagelig, den er akkurat lav nok til at jeg skal få sove godt i natt, men lun og behagelig å sitte ute og nyte kvelden:-). Ungene har lagt seg i nyoppredde senger, og endelig i skapelig tid, etter en begivenhetsrik dag. Odin svaier ikke langt unna, og i dag var pappaene på tur med barna opp i fjellet med taubane. De fikk med seg tropisk hage mm og koste seg mens mødrene ruslet gatelangs i sentrum.
Da vi reiste fra Porto Santo la vi oss først i en naturhavn, Baia da Abra, hvor vi ble liggende i 3 netter. Disse dagene var vi "alene", og koste oss ombord med krystallklart badevann og flott natur rundt oss. Desverre var det litt for store dønninger til at vi kom oss i land. Det var mange som gikk tur utover på fjellene der vi lå, og vi hadde ikke så rent lite lyst til å slå følge, men det ble med å se fjellene og stiene fra båten.
Få minutter unna la vi oss i havn i Quinta da Lorde. Her lå vi i havn i 2 netter med flere kjente. Odin, Duffen, mfl. kom etter fra Porto Santo, og vi møtte igjen den kanadiske båten med de spreke ombord:-). Odin- og Maggygjengen leide hver sin bil den ene dagen og vi kjørete rundt på øya. Kjempefin dag med flott natur og mange små turer i forskjellig vegetasjon og landskapstyper. Ekstra gøy var det å gå på "avocado-slang". Gikk forbi et tre fullt av avocado, og selvsagt lå det noen på bakken der vi gikk... Nå håper vi at de modner i båten.
I morgen skal vi reise fra denne flotte øya. Turen går til Gran Canaria via en liten øygruppe som heter Selvagens.