Hei hvor det går!!!!! Fortsatt langt til havs.

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Sat 28 Nov 2009 12:23
Posisjon: N21:12.9 W31:11.2
Nå er vi omtrent så langt til havs som vi kommer på turen vår. Her er bølger så langt øyet rekker, og bare av og til ser vi en annen mastetopp. Vi er temmelig alene her, med unntak av stimer av flyvefisk som farer over bølgene bort fra båten. Måker bor tydeligvis her ute til havs, og delfiner kommer ofte besøk, men mest på natten. Været er knall, og vi formelig fosser avgårde! Hvis vi fortsetter som dette er vi halvveis i morgen kveld, iflg. Torgrim. Og det betyr at vi kan komme over på 15 dager?! Det er ikke mulig! I natt hadde vi liten kuling rett bakfra, og det har vi fortsatt. Vi gjør lite med seilene, har fortsatt et rev i storen, og halve genoan spridd. Snakk om silkeføre! Natten kan best sammenlignes med en skitur i lysløypa i slak nedoverbakke, med nypreparerte spor en kjølig vinterkveld. Maggy fosset avgårde i god balanse i 7-8-9 knop, og bølgene tok oss med på den ene surfeturen etter den andre. Månen lyste opp veien for oss, og vinden suser varmt rundt ørene. Vi bruker mindre klær nå enn i starten, kun t- skjorte under seildressen eller annet vindtett.
Farten skaper god stemning ombord. Vi er slitne ettersom vi håndstyrer ca 22 timer i døgnet, og vi stort sett er 2 i cockpit. (5 om dagen) Men vi har det bra alle mann! Vi har fortsatt så mye god mat at godteposene fortsatt er fulle. I går spiste vi kokte egg til frokost, nybakt klippekrans til kaffen, og kyllingfilet m god potetmos mm til middag. Vi har kun hatt en kveld som var så rolig at mannskapet tok et glass hvitvin på kvelden. Stort sett er det om å gjøre at flest mulig sover så snart det er mørkt. Ungene sover godt hele natten, og er bare litt ugne innimellom. Det går langt bedre enn forventet. De gleder seg riktignok til å komme i mål:-)
Vel vel. Dere får fortsette juleforberedelsene der hjemme mens vi vugger avgårde til lyden av FART!
Gøy med oppdateringer på hvordan livet er hjemme. Og telefoner!
Over og ut for i dag
MaggyV