Guersney!!

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Tue 8 Sep 2009 10:53
Posisjon 49:27.4N 002:31.9W
 
Hei alle spente blogg-lesere (og dere andre også).
 
Nå er vi Guernsey. Vi har et obligatorisk stopp her for å plukke opp endel post på postkontoret. Været ser veldig lovende ut for kryssing av Biscaya ifølge værmeldingstjenesten som vi bruker (UGrib). Vi har bare en bekymring, og det er at UGrib så langt nesten alltid har varslet relativt mye svakere vind enn vi har opplevd når vi kom utpå. Unntaket er siste overfart fra Dover, da var UGrib relativt nøyaktig, mens Navtex (Britiske meteoroligiske institutt) var ganske langt unna sannheten.
 
Overfarten gikk helt greit. Vi hadde vinden mest imot, men vi greide å utnytte de varlsede værendringene slik at vi stort sett slapp å krysse for mye, men kunne stå på samme hals, og utnytte strømmen til vår fordel. Det ble et intenst kappløp for å rekke å runde den franske odden før strømmen snudde mot oss, vi rakk det såvidt, men fikk en lang og kjedelig tur derifra inn til St Peters Port i motstrøm uten vind. Til dere som ikke har seilt i den Engelske kanal, kan jeg love dere at å se GPSen vise 11knop i medstrømmen er moro, men å se samme GPS vise 2,5 knop over grunnen i motstrømmen er rett og slett så deprimerende at man ikke en gang greier å glede seg til å se 10-11 noen timer senere. (Det er forøvrig noe bedre når man seiler nordover kanalen, da får man lengre intervaller medstrøm, men det kan vi snakke om til neste år...).
 
Kort oppsummert om Dover: Byen er vesentlig mindre enn jeg hadde forestilt meg. Den er sliten og kjedelig, men med noen sjarmerende strøk. En dag på slottet anbefales på det sterkeste.
 
Kos dere hjemme, mens vi nyter en litt hektisk dag med forberedelser i et strålende solskinn her i St Peters Port på Guernsey.
 
/Tom