4. dag mot Irland

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Tue 1 Jun 2010 11:35
Position 41:19N 18:06W
 
Det blir aldri helt perfekt. Hvor er den gylne  middelvei? Etter å ha plastret på halusinugener bak øret i det håp at sjøsyken da skal utebli, har vi seilt et døgn med rev i seilene og mye sjø. Deretter entret vi et området der havblikk strekker så langt vi kan se. Vi har blitt drevet frem av jern-hesten i natt og utover morgentimene. Captain Tom stengte motoren en time på morgenkvisten og vi lå og duvet stillet i sjøen. Den desillusjonerte kapteinen trodde vi ville sette pris på litt ro og fred. Jeg antar at det er ettervirkningene av sjøsykeplasteret, som også resulterte i at han så dansende rosa prikker. Vi må ha fart, fremover! Denne defensive holdningen førte til at vi ble forbiseilt av våre to følgebåter i nattens mulm og mørke. Så lenge det var vind hadde vi full kontroll på kapteinene Lars og Lars. Den flytende campingvogne, også kalt Bavaria-smykket av mannskapet ombord, holder forbausende godt følge. Odin har valgt å prøve å seile lurt, men etter å ha hørt de fomlende og håpløse svarene Odin kommer med i vår daglige quiz konkurrranse, sier det seg selv at de blir akterutseilt av Maggy V. På Maggy V har vi valgt å seile hårdt! Spesielt de første to døgnene da kapteinen skulle ta igjen litt søvn. Da kunne vi lirke ut et rev av storseilet uten å bli oppdaget før morgnene etter.. Vi fosset fra de andre båtene.
 
Men, - da var alt til liten nytte, Bavaria camping og Lure-X har fosset forbi oss for motor og vi har knapt radio kontakt lenger. Kapteinene Lars og Lars er utvilsomt best uten seil! Vi krysser fingrene for litt vind slik at Maggy V kan seile innpå og få kontakt innen dagens Quiz klokken 19. Forøvrig er det tydelig av det er andre regler for quiz i internasjonaltfarevann. Cecilie deler ut poeng helt vilkårlig. Jeg regner med at det blir et seriøst oppvaskmøte i Dublin!
 
Akkurat nå sitter storbonden fra Kongsberg, Knut Lande (eller Erik som Tom har døpt han) ute og overvåker autopiloten (det så ut som han sov). Captain Tom sover definitivt og det er en tilstand det skal en del til for å endre. Karen steker egg og bacon. Hvis Tom ikke våkner i tide planlegger jeg å rappe hans bacon også. Man trenger tross alt ikke så mye næring for å sove..
 
Nå er det frokost. Kanskje vi får litt vind til å seile i etter det, ikke for mye og ikke for lite, men sånn akkurat passe.
 
/Sailing master