Alene på St. Martin

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Wed 28 Apr 2010 00:07
Posisjon 18:04.2N 063:05.3W
 
Idag dro Christine og barna hjem. Jeg sitter alene tilbake på båte og forbereder Atlanterhavskryssing. Om to dager kommer nytt mannskap ombord, og i begynnelsen av neste uke setter vi avgårde mot Asorene.
 
Pulsen er på et vesentlig mer behalig nivå under forberedelsene nå, sammenlignet med Las Palmas for et halvt år siden. Vi hadde båten på land for noen uker siden og fikk fikset en liten, men irriterende lekkasje. Ellers går det tekniske mer på å bytte høyttalere, enn reelle tekniske utfordringer. Ikke misforstå det er mange ting som skal sees over, og endel små deler som må overhales eller byttes før vi tar sjansen på å kaste oss utpå de drøye 2200 nautiske på første legget til Asorene.
 
Siden værforholdene normalt ikke er like stabile på denne kryssingen som forrige, har vi valgt å benytte en vær-router tjeneste. Det vil si at det er en person som hver dag gir oss værinformasjon og anbefalt kurs. Tjenesten har fått de beste skussmål fra alle som har benyttet den tidligere. Jeg regner med at det skal øke vår sannsynlighet for en komfortabel overfart.
 
Vi har plass til en person til fra St Martin til Asorene, og enda flere derifra til England. Jeg vurderer å seile England - Oslo relativt ekspress, og heller ta "sommerferien" i Oslofjorden. Med andre ord er det bare å ta kontakt for alle kjente og ukjente som kunne tenke seg å seile litt denne våren!
 
Jeg begynner faktisk å glede meg til å komme tilbake til hverdag og jobb. Sender derfor en ekstra hilsen til alle kollegaer der hjemme!
 
 
 
Hilsen Tom