6. dag mot Irland

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Thu 3 Jun 2010 16:25
Position 45:54N 12:56W

Nok en dag og en natt.

 
I skrivende stund har jeg gått surr i hvor mange dager vi har seilt. Det er noen, og det er enda noen igjen. Jeg gikk av vakt klokken 0700 etter nærmere fem timer i cockpiten. I natt har det vært full beredskap. Værtjenesten varslet at vi skulle passere en kaldfront med mye vind i løpet av natten. Perioder med liten storm i kastene kunne forekomme. For å være på den sikre siden var det bare i iføre seg full krigsmundur, i praksis å prøve å ta på seg alle klærne i bagen og tilslutt presse seg inn i seildressen. Greitt med seildress i størrelse XL.
 
Det ble en lang natt i cockpiten og jeg sovnet til slutt stående over roret. Men vinden kom aldri som meldt og vi kunne fint tilbragt mer tid under dyna enn krøllet sammen i cockpiten. Det er noen som sier det er bedre å være føre var, men vi vet jo alle at det bare er tull. Det er gledene man skal ta på forskudd, ikke bekymringene. Det er allment kjent at man bør hedge seg og selge ihvertfall halve skinnet før man går på bjørnejakt. Uansett, det var litt skuffende at stormen ikke kom ( i og med at vi hadde forberedt oss så godt), men først og fremst en lettelse. Det er slitsom å skrape havregrøt ned fra tak og ut av bokhyller, noe som fort ville blitt resultatet.
 
Det ar stort sett vært skrotsjø siden Azorene. Havdønninger fra vest og vind fra SØ, gjør at Maggy stadig utfører noen uventede kast. Noe rytme er det ihvertfall ikke over ting.
 
Nå er det havregrøt som står på menyen og så blir det non timer i bingen.
 
/Espen
 
 
I skrivende stund er det rock and roll uansettt om stormen ikke har meldt seg. SKipperen og Knut i koyene, Espen tilbake ved rors og jeg prøver å finne på noe å glede guttene med i dette regn været. Igår var det varm kakao med pisket krem som en overraskelse...få se hva vær og føre forhold tillater idag (foreløpig ingen havregrøt i taket). Hittil idag har det vart å gå gjennom kjøleskapet og vurdere hva må spises og tilberedes i hvilken rekkefølge nå at alt er tinet. Igår BBQ spareribs og hjemmelaget potetsalat gikk ned på høy kant...
 
Espen sa en hval for noen timer siden men ingen andre rakk opp tidsnok.Solen har vi nestenikke sett siden Horta. Ikke stjernene heller. Delfinene ser ut til å ha forlatt oss for tiden- nesten tre dager siden vi har hat skikkelig besøk om vi så har sett noen hval fra avstand inn i mellom. Nå at vi er over halveis framme tror jeg alle gleder seg å danse på bordene i Dublin. I hear the kitchen and fried chicken calling...
Karen