Hvor langt er det over Atlanterhavet?

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Wed 2 Dec 2009 01:19
Posisjon N18:21.5 W40:08.3
Tirsdag 01.12
 
I går passerte vi som kjent halvveis "merket" på vår kryssing av dammen. Men hvor langt er det over? Vår rute er ca 2700 nautiske mil lang. Det er det samme som ca 4800km. Altså omtrent 10 ganger distansen mellom Oslo og Bergen. Tenk deg så at du da skal kjøre denne distansen i en boboil, på dårlige humpete grusveier, i 10-15km/t i ett strekk, uten å kunne stoppe å ta en rastepause, eller kjøpe en is eller spise middag på en veikro! Du må lage mat, spise, sove, dusje osv mens bilen kjører denne distansen. 1/3 av tiden må du også styre bilen.
 
Men er det gøy å krysse Atlanteren? Det kan vel være begge deler, alt avhenger av været. Sålangt har vi hatt 50% ideelt vær, og 50% med litt i overkant av vind og bølger. Det mest behagelige er jo når det er litt mindre vind enn ideelt, men da tar det selvsagt litt lengre tid. Er det mer enn ideel mengde vind, så går det egentlig også saktere, på grunn av bølgene som bremser båten og slår den ut av kurs, slik at man kjører mer i ett s mønster, og det er vel ikke akkurat den korteste vei mellom to punkter!
 
Det var noen små anekdoter fra kapteien.
 
PS! 30° og strålende sol på Atlanteren idag!