Antigua

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Tue 2 Mar 2010 03:50
Nå har vi hatt en lang og deilig ferie her på Antigua sammen med fam. Seidel. Espen, Ragnhild og Marie bodde to netter på hotell i Deep Bay før de flyttet ombord i Maggy. Vi hadde allerede da hatt noen dager i English Harbour med vask av båt mm. Her er et bilde fra stranden i Deep Bay.
Med 7 ombord satte vi kursen mot øyas hovedstad for å bunkre, før vi dro videre til den ene flotte stranden etter den andre.
Her er første lass:
Long Island har en fantastisk fin strand, men du er ikke velkommen lenger enn 15 feet fra vannkanten... Vi ble møtt av en høflig vakt som gjorde oss klar over vår begrensede bevegelsesfrihet. Det viste seg også at det var såpass grunt i bukta at vi stod godt plassert da det ble lavvann, noe som medførte at vi ikke fikk flyttet oss videre før høyvannet slapp oss løs.
Stranden på Long Island.
Nina ble 10 år, og dagen ble feiret med Oreo kake og aktiviteter på stranden:-)
 
Da høyvannet løsnet oss fra Long Island dro vi til ankringsplassene rundt Great Bird Island. Her lå vi godt og koste oss med bading og snorkling i et par dager. Da vi ble rastløse flyttet vi oss til Green Island, og fortsatte å bade og snorkle. Her ble det gjensyn med Odin og Amoress, til stor glede for barna. Særlig Einar var glad for å ha noen gutter rundt seg. 3 gutter i lettbåter på ettermiddagen ga nok Einar en uforglemmelig kveld etter lang tid med bare jenter.
Einar, Anton, Wilma, NIna og Marie på Green Island. I bakgrunnen ser dere noen gode naboer....
Einar har blitt en racer på å snorkle
God kveldsstemning
og mye god mat. Kylling salat er lunsj favoritten:-)
Etter ca en uke ombord på Maggy flyttet Seidel inn i en leilighet i Nonsuch Bay, og der nøt vi litt luksus alle sammen:-)
Først litt iskald hvitvin på terrassen
 
så litt god mat som tilberedes av mesterkokkene
 
For deretter å nytes av alle i gode stoler på rolig gulv;-)
For å ta et lite avbrekk i all badingen leide vi bil og kjørte litt rundt på øya. Antigua er ikke den mest spennende øya i Karibien, men vi fant da et sted å gå en liten tur opp til en liten topp et eller annet sted
 
 
I dag dro vi til en av øyas beste strender. Vi ankret opp i en bukt som ikke er nevnt i en eneste bok for seilere. Stranden er fantastisk, men det er ikke bare gøy å dra opp et anker som ligger på død korallbunn og med over 1 m høye bølger... Half Moon Bay er lang og hvit, med klart turkisfarget vann. Fantastisk!! Dette er stedet vi vanligvis drømmer om...
 
 
 
Vel "hjemme" igjen er det nydelig med dusj og litt slaraffen på en luftig terrasse
 
Det er vannmangel på hele Antigua, og det har vært en utfordring å få fylt vann på båten. Derfor har det vært ekstra deilig å få tilgang til deilig bad og VASKEMASKIN!!! Nå er så godt som alt som tåler vaskemaskin vasket. En fantastisk deilig føleslse! Vi har også båret en del vann ombord, så vi greier oss noen dager etter å ha sagt farvel til Espen, Ragnhild og Marie. De reiser i morgen, og det skal bli litt rart å bare være oss 4 igjen. Men, vi seiler videre, og treffer snart andre kjente. Dette ble en lang blogg, men så var det lenge siden sist:-)