Atlanterhavet, dag 6

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Fri 27 Nov 2009 12:36
Posisjon N22:13.6 W28:23.4
 
Det har vært et hærlig døgn på Maggy V. Det er delvis overskyet, varmt og nok vind, men ikke for mye. I natt hadde undertegnede 3 fantastiske timer til rors, med kursen rett mot månen og sølskinnet i havet. Båten var trimmet i god balanse, og månen som "waypoint" gjorde seilasen terapeutisk avslappende. Var det noen som spurte "håndstyre?". Ja vi håndstyrer for det meste, noe skal man jo tross alt bedrive tiden med i 16-20 dager til sjøs. Dessuten går båten (stort sett) mer behagelig i sjøen med organisk enn mekanisk pilot. Strømsituasjonen er selvsagt også en grunn til å spare litt på autopiloten. Mesteparten av strømmen går til å drive kjøleskapene som fortsatt er ganske fulle av gourmet mat! Vi nyter selvsagt to varme måltider pr dag, og sålenge lageret holder er det veldig høy kvalitet på rettene! Christine har gjort en god jobb med bunkringen, og ikke minst har hun hatt mesteparten av byssetjenesten de første dagene.
 
...Og når kjøleskapet er tomt, må vi over på hermetikk, for fisking har vi mistet all tro på. Etter å ha investert over 2000kr i havfiskeutstyr, får vi ikke napp engang. Ikke nok med det, men selv uten fisk på kroken, er det såvidt vi greier å sveive inn kroken i fart! Vi får satse på flyvefiskene på dekket, hvis behovet for ferskmat blir for stort på slutten av overfarten.
 
Nina og Einar nyter morgentimene idag med Nintendoen mellom seg og et pledd over hodene, og spiller Pokemon sammen. De har fått skolearbeid som skal gjøres, men de blir viss sjøsyke bare vi nevner denslags :-)
 
Vel, det får være nok snikksnakk for idag
 
/Kapteinen