Corpach

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Tue 15 Jun 2010 06:58

Position 56:50N 005:06W

 

Søndag

Vi er på vei inn fjorden til Caledoniakanalen. På lørdag gikk vi gjennom Crinakanalen. Blomstrende vill Rhododendrom langs sidene. Da vi kom til kanalen om kvelden fikk vi forbud mot å gå den da en båt med like stort dyptgående som oss hadde gått på grunn. Men dagen etter fikk vi klarsignal med beskjed om å gå midt i. På enkelte steder hadde vi neppe mer enn 10 cm under kjølen. Vi gjorde kanalen på 6 timer og la oss til på innsiden av den nederst slusa klar for å gå ut når slusa ble operert. På morran i dag fikk vi beskjed om ordentlig grisevær midt i mot men det har vært litt seil og litt motor og skotsk fjordlandskap med strømmer på kryss og tvers avhengig av tidevannet. Det er ikke så mye bebyggelse langs sidene men det som er, er hvite eller grå og sauer.

Harald kom om bord i Dublin og like etter at han kom dro vi ut, vi og Safari. Odin kommer etter men de vil bruke litt mer tid. Vi dro  fra Dublin klokka ett og hadde periodevis om natt dårlig vær med vinden midt i mot. Espen forlater oss i morgen på mandag for å ta fly hjem til Norge. Da blir vi tre stykker, Tom, Harald og Knut om bord som vil forsere Caledoniakanalen med start på mandag.

Noen timer senere

  er vi i havn i stille vær og duskregn. Vi har lokalisert butikken og puben. Harald lager middag og Espen pakker

 

Knut