5. dag mot Irland, part II

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Wed 2 Jun 2010 13:19
Position 43:18N 15:40W
 
Sjøsykeplaster ble tatt for to dager siden. Det viste seg å være en tabbe. I går var det mye gjesping og raping; generelt litt uggen følelse. Med det kommer en utålmodig nedtelling av antall dager til ankomst Dublin. Da blir fem dager veeldig lenge. Sent på nattevakta kapitulerte jeg og stupte ned i medisinskrinet på jakt etter moderne medisins remedier. Jeg skal seile i ti dager og akter ikke å bruke tiden på å spekulere på om jeg er sjøsyk. Med plasteret på plass kan jeg stå med hodet i kjølsvinet og lense gearolje med sugerør. Bieffekten er lett munn-diare. Kanskje ikke uten grunn at Scopolamin ble brukt som sannhetsserum under andre verdenskrig.
 
Det har vært betydelig kaldere en det vi har blitt lurt til å tro at vi skulle få. Vi er tross alt ganske langt syd og jeg hadde med seildress og ulltøy i tilfellet vi skulle få dårlig vær. Jeg hadde ikke planer om å bo i dette i ti dager. Deilig å våkbne til solskinn i dag. Da var det mulig a dra ned glidlåsen i jakken noen centimeter. Jeg setter min lit til at været bare blir bedre og bedre jo nærmere Irland vi kommer. Når vi kommer til Dublin er det fram med shortsen og hawai skjorta!
 
/Espen