Tilbake på St. Lucia

Familien Svellingen på Seiltur
Tom og Christine Svellingen
Thu 14 Jan 2010 18:56
Hei hei alle sammen!
Nå er vi tilbake på St. Lucia, og ligger trygt og rolig i havn i Rodney Bay. Etter å ha ligget på svai siden 19. des. er det veldig deilig å ligge litt til kai igjen. Her er nok strøm, nok vann, ingen rulling, og jeg kan gå steder når jeg vil:-). Her er supermarked, is, basseng og restauranter. Skikkelig luksus med andre ord! Ulempen er at du ikke kan stupe ut i krystallklart deilig vann når du vil... Stemningen her er en helt annen nå enn da vi var her med hele ARC flåten. Roen har senket seg, og jeg kan sitte i fred på denne cafeen ved bassenget der ungene bader og koser seg i øyeblikket. Det er bare oss 4 på båten nå, og det var en overgang for ungene ikke å ha vennene sine rundt seg lenger.Imidlertid lå både Odin og SY Katrina her da vi kom i havn. Katrina har familie på besøk, og Nina og Nicoline fant hverandre med en gang. De fikk noen dager sammen før Katrina la baugen sydover dit vi har vært. Gjett om det var en trist Nina som måtte vinke til sin nye veninne!
Siden forrige blogg har vi hatt det fint på Grenadinene. Tobago Cays er en flott naturhavn der vi ligger i le av et hesteskorev. Der kunne vi snorkle med skilpadder og gå tur rundt iguaner. Salt Whistle Bay er en liten paradisbukt, men det synes mange andre også... Det var der Kristin m fam. bodde på hotell noen netter.På Mustique gikk vi tur i mangroveskog, studerte noen palasser, og drakk rompunsj på Basils Bar. Vi dro ikke kjensel på de andre gestene på Basils, men det var nok noen der med økonomien i orden.... Maten var forøvrig OK, men sto ikke i stil til prisen. På Mustique var det endelig litt mat å få kjøpt. Ikke det helt store der heller, men bedre utvalg enn vi hadde sett på flere uker, og ikke så værst priset heller. På vei tilbake til St. Lucia  hadde vi en natt i Wallilabou bay der Pirates of the Caribbean er spilt inn. Det var ikke noe stort å se der, annet enn noen kulisser og litt bilder i forbindelse med en cafe. Men St. Vincent er en vakker øy, og jeg skulle gjerne hatt tid til noen fotturer der. Til andre som skal ut og seile vil jeg anbefale og dra innom alle disse stedene. Det eneste å huske på er å bunkre godt på forhånd. Fyll båten allerede hjemme i Norge! Grovt mel er et tips! Syltetøy et annet:-) sammen med div gryteretter, supper mm. 
Nå har nesten dagen gått her nede. Vi skal snart legge oss ut for anker så vi kan bade litt igjen. Savner det allerede etter 2 dager! Vi blir her til vi blir rastløse, og da drar vi til Martinique. Båten er shinet utvendig og innvendig, og vi har fylt opp med vann og tørrvarer. Skal ta en runde til med dinghien for å etterfylle litt med ferskvarer.
Så forresten fra siste blogg at bildene ikke kom i riktig rekkefølge, noe som medfører at bilde og tekst ikke er satt riktig sammen. Beklager dette, men PC'er er ikke alltid på min side... Skal likevel prøve å få lagt ut noen flere bilder:-)
So long!
MaggyV