Ponta Delgada

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Sat 13 Jul 2013 19:11

37:44.29N 25:39.94W

 

Vi kom til Ponta Delgada på Sao Miguel i går natt kl 0100. Vi brukte 12,5 timer på den 92 NM lange overfarten. Det var ingen vind- fra 1,7 - 6 knop, og det er for lite å seile med.

Det ble i stedet "Hjalmar" som fikk jobben. Her er det ikke internett i havna, så da blir det rest. i stedet. Med andre ord et glass med noe i.... i tillegg. Det ordner seg, men tungvint (internettet, altså).

Her foregår festival om dagen og i dag lørdag har det vært et opptog av lokale krefter fra hele øya. Bønder med okser som drar vogner med bl.a. vin og brød fra distriktet de kommer fra, og som de deler ut.

Egentlig utrolig at okser kan være så disiplinerte at de kan gå i tog og stadig må stoppe underveis. Dette på grunn av at det også er lokale grupper som spiller og danser inn i mellom.

 

Vi har tatt av spray hooden og levert den til reparasjon på fredag. Håper og få den tilbake på mandag ettermiddag. Tiden vil vise om tyskeren holder ord.

Vi skal leie bil og se øya før vi fortsetter videre og da til Santa Maria- kanskje den aller fineste, i alle fall den minste.

 

We arrived in Ponta Delgada on the island Sao Miguel at one o'clock last nigth. 92 NM in 12,5 hours. No wind for sail. so we motor sailed the whole way.

We have no internet in the marina, which is a bit enoying, unless the fact that we also take a drink when we are sitting in the restaurant. And that's quite all right.

There's nearly always a festival going on, when we visit new places. So it's here, as well. It's unbelievable to see so many people waiting along the main street, to see farmers (which is the main "busines"-livinghood on the island), coming to the capital (Ponta Delgada) with their crop and goods, loaded in the most beautiful carts, drawn by big oxes, also they are decoreted. There's flower every where. And the oxes are so calm. They stop nearly every two or three minutes, to wait for the dancers and singers to finish. This "Entertainment" has been going on for hours.

 

News? The spray hood had to be repaired, that is the sip. It's hard on the material to be in the sun and salt sea. Hope to get it back on Monday. We will rent a car to look around the island, before we leave for the island Santa Maria, the smallest and may be the most beatiful one... (heard it before?)

The weather here is cold. This morning only 18?C...clouded and no sun since we arrived Sao Miguel.