Es-Suira

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Sat 12 May 2012 11:45

31:30.29N 9:46.54W

 

 

Vi fikk oss en STOR jobb å komme oss fra Agadir. Starta med havnekontoert kl 10. Deretter politi og tollvesen. Politiet sa vi hadde et problem, men vi hadde jo ingen problem. Etterhvert var det tydelig at her var det snakk om penger for å få tilbake våre skipspapir pass og et skjema som vi måtte ha for å seile i Marokkansk farvann. Det siste var det tollvesenet som hadde. Hovedkontoert til tollvesenet var 10 min med bil til fiskerihavna. Etter tre turer tok førstebetjenten telefon til tolleren i marina. Han fikk beskjed å innfinne seg på kontoret, der han fikk en skikkelig overhaling! Vi fikk beskjed om at nå kunne vi dra tilbake til marinaen og alt skulle være ok. Imidlertid var ikke politiet helt fornøyd med utviklinga i

saken. Vi fikk beskjed om at det forsatt ville ta 1/2 time. Men det tok nesten to timer, for hadde "klovnen" måtte jo ha sin lunch, vaske bilen sin og kom først kl 1930. Vi syntes da det var seint og bad om utsatt reise til dagen etter. NEI. UT NÅ. Dere har laga så mye trøbbel at nok var nok.

 

Vi fortsatte til neste havn som lå 95 nmil lenger opp på kysten. Ei fiskerihavn full av liv. 20-30 gamle rusta trålerholka. På kaia foregikk egning av line, salg av fisk. Gamle damer kom halende på fisk uten innpakning. Slog og hode ble bar dumpa på kaia til stor fornøyelse fra måkene. Vi hadde oss en tur til trange smug med basarer. Solveig og Marit kjøpte seg hver sin ullhue. Gutta fant seg en rest med øl. Det er ingen lett sak i et muslimsk land, må vite.

Vi lå på siden av redningsskjøyta og Falcon på sida av et restureringsprosjekt fra Monako. Mye svell i havna gjorde natta urolig. Vi skulle starte neste morgen, men kom ikke løs. Dybfemåleren viste 1,2 m. Det var lavvann og vi satt fast i mudderet. Hebe kom løs og var hjelpe taubåt får Falcon. Og endelig var vi løs og ut av havna.