4. dag på havet

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Sat 1 May 2010 13:07
25:05.53N 59:25.07W
 
Gratulerer med dagen Johan
Siden sist har vi hatt mye skiftende vind. Nå siste natt hadde vi opptil 9 knop fart, men i litt feil retning. siden i går ettermiddag har vi seilt 115 nm. Dårlig fart i går ettermiddag drar ned snittfarten til 5,9 knop.
Vi har Mayflower 2 et stykke foran oss no. De brukte motor i den stilleste perioden og gikk repp på neste waypoint. Vi derimot, har mue mindre diesel og sparer den så tidlig i seilasen. Vi har brukt 40 l til nå, snitt forbruket er 2,4 l pr. time på 1400 omdr. Noe vi er godt fornøyd med.
Mannskapet er ved godt mot. Vi er lovet vind dreining til vår fordel i natt av Frivind, vår værguru i Bergen. Til nå har værmeldingen som vi har fått stemt veldig bra. Bl.a. skulle vi ha mye vind i går natt og i går til ut på dagen det fikk vi med opptil 30,5 knop. Temperaturen har sunket til 23.3 i luften og 23,4 i sjøen.
 
Middag i går var Marits karbonader fra fryseren. Veldig bra medd tilbehør.
 
Ellers alt vel ombord
 
Happy Birthday Johan
Winds have been changing this last period, both in strength and direction.We had hilarious sailing last night, averaging 8 knots for nearly 2 hours, peaking 9 knots. Thus we made 115 nM since yesterday afteernoon, but not in the right direction.Average speed  5,9 knots so far."Mayflower 2" is well ahad of us.Motorsailing, they were able to head straight for our next waypoint. Since our fuel tanks are much smaller than hers, we'll have to use what wind there is and have only used 40 liters so far. Average consumption 2,4 l/h is very good. The crew is is in high spirits, looking forward to a windshift to N,as promised by our weather guru in Bergen. His forecasts have been quite accurate up to this hour. That also meant that we were well prepared for the 30+knots gusts yesterday afternoon.Air temperature is down to 23,4 C and sea temp. to 23,4. We had Marit's meatballs with the Chef's special trimming for dinner yesterday - an ecstatic experience.
All well onboard "Hebe".