La Linea

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Sat 12 May 2012 15:44

36:09.46N 5:21.43W

 

Vi ankom La Linea 9. mai kl 0950 spansk tid. Her ligger Mayflower med Kirsti og Per Arne. Dei inviterer på frokost med egg og bacon + ankerdram. En trivelig velkomstkomite!! Men timene før den herlige frokosten har bydd på litt dramatikk, da begge båtene fikk seg en heller urovekkende lyd/vibrasjon/mangel på fremdrift- you name it. Hele Marokkokysten er full av fiskebåter; trålere, garnbåter og småbåter, fiskegarn og teiner av alskens slag. Merkingen er ofte dårlig. Natten til 7.mai møtte vi på en klynge av garnbåter og SÅ mye skitt og elendighet i havet, at det var vel nesten uunngåelig å treffe på noe. Hebe fikk først noe på propeller, som vi etterhvert antok måtte være en plastsekk og som vi omsider fikk "bakket" av og akslingen kom i normalt gjenge igjen. Men Falcon måtte ned på lave omdreininger for at motoren ikke skulle gå seg varm og selv om Per Arne foretok diverse undersøkelser, fant han ikke ut av det. Vel, i skrivende stund har en dykker plukket ut en stor plastpose fra kjølingen utvendig og så var det over. Vi hadde imidlertid mere "dramatikk" i vente, da vi jo skulle krysse et av verdens mest trafikkerte stred, nemlig Gibraltarstedet. Og det med redusert motorkraft og stri strøm og STORE tankbåter og fraktebåter, som gikk 20 knop og mere, mens vi strevde med 2 og 3 knop og på det værste med bare 1 knop. Kaptein J på Hebe, den evige optimist, sa som Kari G; "Enn om det går bra?" Og jammen gikk det bra og etter noen timer snudde strømmen og vi "surfet" inn med 6-7 knop (for Falcon var jo det kjempe, med sine få omdreininger) og selvsagt hadde vi motvind. Men livet var herlig og frokost med ankerdram, egg og bacon var ikke til å forakte.  Vi har nå bestillt oss billetter til Norge og ankommer Ålesund 17.mai kl 2300. Tidspunktet har med billettpris å gjøre!!