Porto Santo

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Sat 8 Sep 2012 12:25

33:03.72N 16:18.95W

 

Vi ankom Porto Santo torsdag den 6/9 kl 1145 etter tre døgn seilas fra Lagos i Portugal. Utseilt distanse på loggen var 433 nm mens distansen er ca. 450 nm.

Grunnen ar at vi hadde god medstrøm hele tiden. En fin tur med bidevind og lens (vinden inn fra siden og bakfra) Vi har aldri seilt i tre døgn med slik vind. Kunne nok ha ønsket oss litt mer vind men en snittfart på 6 knop er vi fornøyd med. Porto Santo ligger en liten dags seilas fra Madeira og er en vakker øy. Havna er full av seilbåter som oss. Noen skal over Atlanteren noen skal til Brasil og noen skal seile rundt til Kanariøyene.

Starten fra fastlandet er alltid spennende da all trafikk til og fra Middelhavet går langs Portugalkysten. Her må en følge med, store skip som går med opptil 20 knop må den ha et våkent øye med. Vi har heldig vis AIS som gir oss god oppdatering om kurs og fart. Vi hadde 16 båter på vår skjerm på det meste.

 

Det var svært lite liv i havet på turen over, vi fikk to små blekkspruter på dekk. Den ene var havna på sida mens den adre havna inne i cocpiten på teaken og har laga et avtrykk som blir der en stund. Da vi var her i 2008 laga Kari et fint bilde som desverre noen har mala over, eller muligens brukt noe av. Det er vanskelig å finne igjen plassen. Molomaling er noe som er populært.

 

Vi blir her noen dager til før vi seiler til Madeira. Planlegger å ligge for anker noen dager. Kapteinen må en tur under båten med snorkel og maske for å finne ut hvorfor baupropellen ikke virker. Har en mistanke om at det kan være plast. Sjøtemperaturen er på 24 gr. Temperaturen i lufta er ca 30 grader. Politimannen vi klarerte inn til klaga over varmen og mangel på regn! Skulle ha sendt han en tur til Norge.....