Dag 7

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Thu 6 Dec 2012 16:06
22:17.69N 34:53.92W
En feil med gårsdagens utsending, her kommer oppdatering:
 
Dagens utseilte distanse er 167 nm, noe vi er fornøyd med med bidevind og begge seil oppe. To løse fugler kom på besøk i går, muligens for å se nærmere på den nye hårklippen på deler av mannskapet. De var vel helst ute etter å hvile litt, noe den ene fuglen fikk til gagns. I et dårlig forsøk på kutte litt fjøyr, kom den ene fuglen bort i vindgeneratoren og slo av og ødela det ene bladet. Fuglen døde momentant. Selv om vi synes synd på fuglen synes vi også det er veldig synd at vi nå ikke har vindgenerator som lager strøm til oss. Dette betyr at vi må bruke mer diesel på generatoren, noe som heller kunne blitt brukt til motor når vinden løyer. Vi går nå noe lenger sør mot 20 gr nord, siden vinden vil endres mot mer vestlig. Slik håper vi at vi kommer gjennom dette beltet raskere. Vi ligger nå på nesten en kryss, med 20 knops vind og i snitt 7 knopps fart.
 
Todays sailed distance is 167 NM, which we are pleased with. To loose birds came visiting us yesterday, maybe checking out the new hairlook. They most likely wanted to have a rest, and one of them surely did. In a bad try to cut some of its feathers one of the birds got caught in the wind generators, so one of the blades was knocked of and broken. The bird severed a quick death. Though we feel sorry for the bird, we are also very sorry we do not have a wind generator making electricity for us any longer. We therefore have  to use more diesel on the electrical generator, and therefore have less diesel in weak winds. We are now heading a little bit further south to 20 degrees north, as the wind will change direction to more westernly. We hope like this we will get through this easier.