Madeira

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Tue 31 May 2011 14:03

Vi ligger fortsatt på Madeira og har det bra her. Vi har gått noen lange turer i et vakkert turlandskap. Det er veldig godt tilrettelagt for turgåere. Her i Quinta do Lorde, som marinaen heter, startet de i 2007 på

bygging av en hel landsby. Husene er i stor grad ferdig utvendig. Det er også bygget en kirke. Totalt skal det bli plass til 6-7000 mennesker. Problemet er at hele prosjektet har stoppet opp på grunn av

pengemangel. Som kjent er Portugal i store økonomiske problemer om dagen. Det blir spennende å se når dette blir ferdig.

 

Ellers så går dagene fort. Marit baker jevnlig brød. Lørdag var vi på puben i havna og så fotballkampen Man.U og Barcelona. Vel, hva fotball angår; her  er TV’n full av intervju om den forestående kampen mot Norge

til helga.  Det er også valg i Portugal på søndag. Dette er jo en TV sak fremfor noe. Som i Norge loves det “gull og grønne skoger” dag etter dag!

I går var vi en tur til Funchal, hovedstaden, og ble møtt av banner og stands over hele byen.

Kapteinen som har slitt med en vond skulder siden overfarten, fant tiden inne til å oppsøke et legesenter. Det gikk raskt unna. Legen som undersøkte ringte til et fysioterapi senter som tok imot meg.

Der ble det god massasje. Så etter ca 2 timer fra lege ble oppsøkt, var legebesøk og fysioterapi unnagjort. Noen i Norge har mye å lære!!

Vi har reklamert for ‘nte gang til Heitmann Marin AS på lekkasjer i båten. De har lovet å komme tilbake med svar…  Vi blir her til vi får orden på tingene, eller “ny” båt….

 

We are still in Madeira and are having a good time. Some lovely walks in the hills here. Really good  scenery  and well prepared  paths for people in all ages. The marina here is called Quinta do Lorde and in 2007 they started a project around the marina, including houses, restaurants and even a church, planning to house about 6-7000 people. Unfortunately, it came to a hold, due to lack of money. Most of the houses (and the church) are more or less finish, but as we all know, Portugal has big economical problems, so this will be an interesting matter to see to the end.

 

The days pass quickly. Marit is baking and doing the chores. Saturday we watch the match between Man U and Barcelona at the pub here. Speaking about football; the news are filled up with stuff from the coming match between Portugal and Norway on Saturday. And on Sunday there’s the election for Portugal future in politics. Promises and promises, as always. Banners and stands in every little place, not to mention Funchal, which we visited yesterday.

John has had a sore arm since the crossing. We went to a clinic center and after a few minutes, he got a doctor, half an hour later medicine and a  physiotherapist, all within a couple of hours. Easy?

 

We are still claiming Heitman Marin AS for leakage in the boat. They have promise to back to us, so we are here, waiting to sort out the bits or getting a “new” boat …