Dag 6

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Tue 4 Dec 2012 14:24
23:07.38N 32:07.75W
 
Nok en dag med rekord på utseilt distanse, 177 NM, og vi er nå 1707 NM unna Antigua. Vi har nå en retning som stort sett er i rett linje til Antigua, hvis vind og vindretning holder seg. I går kveld og natt hadde vi fantastisk vær med stort sett skyfri himmel. Fantastisk! Vi hadde også god vind og hadde snittfart på 8 knop fra 10 på kvelden til 6 om morgenen. Dagen i dag har også i motsetning til gårsdagen gitt oss godt vær, og solkremmen har vært flittig brukt (solfaktor 50...). Siden dag 2 har vi stort sett hatt slør (vind bakfra) men i dag har vinden dreiet mer mot sør som gir oss bidevind (vind fra siden) og storseilet er nå satt for første gang siden dag 1. Vi har god vind og gjør ca 7 knop, noe vi er veldig fornøyd med.
 
Frisøren har vært på besøk til begge Oksholen i dag, vi har klippet oss selv (bokstavlig). Birger var noe “skepskisk”, kanskje med god grunn. Vel det er få som skal se oss før vi ankommer Antigua, det eneste som mulig har sett oss det siste døgnet er 3 flyvefisk og en fugl (hva gjør en fugl midt i Atlanteren??? Men det samme tenker vel den om oss...).
 
Yet another record day of sailed distance, 177 NM, and are now 1707 NM to Antigua. Last night we had a very nice weather, almost whole night with almost no skies, and we did in average 8 knots from 10 oclock until 6 this morning. The day has also given us a lot of nice weather, with winds around 20 knots. Since day 2 we have almost had the wind from behind, but today the wind has gone a little bit more south, and we have the wind on the side. The main sail is now in use and we are doing good 7 knots.
 
The hairdresser has today been visiting the Oksholens, and we got ourselves a haircut. Birger was a little bit sceptic, probably of good reasons. Noone will se us before we get to Antigua, the only specimens that have seen us is 3 fløying fishes and one bird (what is a bird doing in the middle of Atlantic Ocean??? But probably the bird thinks the same about us...)