Dag 9!

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Fri 7 Dec 2012 14:24
20:47.53N 40:10.31W
 
Først må vi få gratulere Astrid Kleppe Oksholen som er 13 år i dag! Vi er glad i deg og tenker på deg i dag!!
 
Vi har hatt litt forskjellig vær siste døgn, som har gitt oss 150 NM. Vi er nå over halveis, dette ble feriet med en øl til middagen – den første siden vi startet seilasen. Natten gav oss et forferdelig regnvær, og plutselig skiftet vindretningen til nord. en god del av natten var det også lite vind, på en kryss. Men morgenen har gitt oss bedre vindretning, nord-nordøst, så nå går vi rett mot målet i 7 knops fart. For noen dager siden så sluttet fryseren å fungesre, men vår excellente kokekyndige maskinist Birger klare å koble vekk termostaten som er ødelagt. Nå er den kommet ned i –13 grader! Vi har også tatt en ekstra vask i kjøleskapet , og kapteinen var i så godt humør at vi fikk innvilget en dusj (innvilget eller beordret er litt usikkert). Etter en ukes vaskeserviett-“dusjer” så var dette deilig!
 
First of all congratulations to Astrid Kleppe Oksholen who is 13 years today!!!
 
We have different weather lst 24 hrs, sailed 150 NM. We are now over half way to Antigua, this was celebrated with the first beer since start at dinner. The night brought on some heavy rain and suddenly the wind changed to north. And at some time we did not have any wind at all. But the morning brought us some better winddirection – north-northeast, and we are now going steady to our goal at 7 knots speed. Some days ago the freezer went warm, but our mechanic who is an excellent cook managed to shortcut some wires and it is now –13 degrees! After we also have had an extra wash in the fridge, the captain was in good mood and we were allowed for a shower (allowed or ordered us??). After a week with wet napkins “showers” this was a treat!