Rabat

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Thu 14 Oct 2010 21:44

34:01.76N 6:49.32W

 

Da er vi kommet til Rabat  som er hovedstaden i Marokko. Vi kom hit i går kveld kl. 2030. Innseilingen er nok den mest spennende vi har hatt så langt.

Kartet vårt viste at der ikke var nok vann til å komme inn. Men vi ble oppkalt på VHF’en, så vi var under oppsikt. Det var nok en havn lenger nord på kysten som hadde gitt beskjed. Vi ble avvist i den havnen. Fikk klar beskjed om at vi ikke måtte komme inn. Den var ikke for lystbåter.

 

Så her kom det ut en gummibåt som loste oss og en frans katamaran inn. Godt at det var flo sjø, elles ville stått på grunn. Alt gikk greit og etter 1,5 timer med innklarering og inspisering av 3 offiserer om bord, ble vi anvist plass i en ny og kjempefin marina. Servicen på topp, tom Internet. Der er ikke mange plasser som har det.

 

I dag har vi vasket båt rein for salt etter turen fra Gibraltar. Den ble noe “humpete” et stykke på grunn av sterk strøm med oss og vind imot. Slikt blir det mye sjø av.

 

Etter vasking ble det besøk på supermarked. Det var KJEMPESTORT. Noe av det største vi harsett. Her var ALT av varer en kunne ønske seg.

Vi shoppet noen flasker rødvin og litt øl. Begge deler smaker fortreffelig!

I morgen har vi tenkt oss en tur til byen, før vi på lørdag formiddag seiler videre( ca 45 nm) til Mohammedia, som vi var innom i 2007 og feiret bl.a. 17.mai.

Deretter blir det 3 døgns overfart til Lanzarote, hvis været tillater det.