St. Marteen

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Wed 24 Mar 2010 19:09
Vi ligger fortsatt på St. Marteen. Fredag den 19. reiste vi til øya Tortola i BVI (Britiske Jomfruøyer) ca. 30 min flytid herfra og vi kom tilbake til Hebe på mandag den 22. Hadde en fin tur og bodde på hotell, som var bygdt opp rundt en gammel sukkermølle. Restauranten heter "1748" og noen av murene var fra den tid.
Det var første overnatting på land siden vi kom tilbake til Karibia i november. Vi storkosa oss og hadde tur rundt på øya. Mye rusk og rask rundt omkring og ikke altfor innbydende. Men herlige strender har de der. Øya tilhører British Virgin Island, men var ikke mye engelsk. Her var det meste amerikansk, inkl. valuta. De tre dagene gikk veldig fort. Mygg gjorde at det ble noen stikk. Det sto det ikke noe om i brosjyrene!! Uansett, en fin opplevelse og stor takk til Per Arne!!
 
Så kom dagen da Kirsti og Per Arne dro heim til gamle Norge- i dag onsdag 24. I nesten 3 uker har vi vært sammen ombord og vi har hatt det veldig fint. Trives godt sammen og hvis damene hadde "strand dag" (dvs ca 2 t.- for varmt både på stranda og i sjøen ), hadde mennene sine shopping turer (les: Båtbutikker eller en bar!!).
Det har vært veldig varmt. Mye over 30+ og noen dager uteble vinden, slik at det ble litt for mye av det gode. Men for det meste blåser det her i Karibien og da er det deilig å sitte i skyggen og nyte varmen. Vi er blitt eksperter i å "gjøre ingenting".
 
Nå er vi alene og skal handle inn til overfarten, som blir i slutten av april. Det er ingen avgifter på varene her i Sint Marteen, så vi skal benytte oss av det. Ellers blir det å seile litt omkring i området og se andre områder av denne øya eller andre.
 
 
We are still on Sint Mateen. Last Friday we had a trip to the island Tortola in the BVI (British Virgin Islands), about 30 min flight. We returned to Hebe on Monday the 22nd. We had a lovely time and stayed in a hotel, build around an old sugar mill. The rest. was called "1748" and some of the bricks there were from that time.
This was our first stay outside Hebe since we came back to the Caribbean last November. We were sigthseeing the island, but a little disappointed over all the rubbish and untidyness. Old car wrecks were laying around everywhere. Tortola belongs to BVI, but is not very British. All American, even the money. The three days went on really quickly and mosqitos made the life hard for some of us, so all together we were happy to be back in Hebe, after this nice experience and lovely days. Lots of thanks to Per Arne!!
 
Now the day is here and Per Arne and Kirsti are returning to Norway. In nearly three weeks we have stayed together and had such lovely days. We are very happy in each other's company and if the ladies go to the beach for the day (read: 2 hours- too warm, even in the water), the gentlemen always find a shop (boats ect...)or a bar !!!
It has been very warm and for some days the wind disappeared and we found that very hard, specially during the nigths. But thankfully, it nearly always is a breeze here in the Caribbean, which makes it lovely to relax in the shade and do nothing. We have been experts in "Doing nothing".
 
Now we are alone and will do some storing of the ship. All goods are dutyfree here, so we will prepare for the next crossing in late April. And we will sail around this island and stay at anchor and maybe sail to nearby islands.