Dag 14

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Wed 12 Dec 2012 14:16
19:17.94N 53:37.91W
 
Ny rekord på surfen i dag, en gang med 15 knop, og nok en på 15,1 knop. Siste døgns distanse er da 161 NM, med 484 NM til vi får ankerdrammen. Det ser ut til at kapteinen vil vinne veddemålet om når vi er inne. Med vinden vi har nå så vil vi være midt på dagen lørdag. På fredag er det meldt lite vind, og vi må muligens bruke motor det siste døgnet. Men kapteinen vil nok gjøre alt for å vinne veddemålet... Vi hadde ei skikkelig regnbyge i går natt, med vindråser på 25 knop. Da var det greit å være litt i forkant og ha revet rett i forkant. Vinden er nå stødig rundt 20 knop, og vi gjøre gode 7 knopp i snitt.
 
New record on the surf today, once with 15 knots and another on 15,1! We have sailed 161 NM, and have left 484 NM before our anchor-dram! It seems that it will be the captain that will win our bet on when we will be in. With this wind (20-25 knots) the next two days, we will be in on Saturday mid-day. On friday there are supposed to be very low winds, and we might have to make the last bit on motor. But the captain will do anything to win his bet... We had quite a squell this night. sudden winds of about 25 knots, and heavy rain for some while. The wind are now quite steady at 20 knots, us making on average about 7 knots.