Dag 4

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Sun 2 Dec 2012 15:08
23:55.83N 26:13.49W
 
Vi har seilet 168 NM siste døgn som gir en snittfart på 7 knop. Birger var oppe i 13,4 knops surf i dag tidlig, og hadde et stort smil når vi våknet, han hadde en snittfart på 8 knop! Vi bruker forsatt ikke storseilet, men dette pga at vi har vinden i ryggen, og da har den mindre å si. Vi er på cruise, så vi sprer ikke seilene med en slik sjø. Men vi har hatt storseilet ute for å se om det fungerer, og det er klart til bruk når vi trenger det.
 
Vi er nå under 24 grader nord, og vil være på disse breddegradene i nærmeste dagene. vi har hatt en god del regnbyger på dagen i dag, men vinden ble ikke så ille som det såg ut til. Humrøet til gutta er forstatt godt, vi koser oss med Seilmagasinet, musikk og bøker. Vi får også godt med søvn, og nattevaktene på to timer i slengen går som en lek!
 
168 NM sailed last 24 hours, that is exactly an average of 7 knots, Birger was on his early shift on a 13,4 knots surf, and had a big smile on his face when we woke up, he had an average of 8 knpts on his shift. We still do not use the main, but this is mainly that we have the wind from rear. We had the main set, and it will now function well when needed. We have now reached below 24 degrees North, which is where we will be staying for the next days.
 
We have had quite a bit of squells today, but not very high winds though, up to 25 knots. The mood of the crew is still very good, and we are having a god time. We all manage to sleep well at nights.