Dag 17

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Thu 13 May 2010 12:23
38:08.73N 35:20.92W
Gratulerer så mye med konfirmasjonsdagen din idag Maria!
 
Vi hadde endel vær i går natt, utseilt ble 110 nm, på kryss og tvers med vind opptil 28 knop.
Utseilt siste døgnet er 116 nm og vi har nå 314 nm igjen til Horta. Grunnen til lite utseilt siste to døgn er at det har gått på tvers av kurslinja vår. Ikke mot målet.
Vi seilte i hele går og i natt kl 0430 ble motoren startet, vi har nå nesten  ingen vind og vi går nå rett mot Horta.
Vi håper på vinddreining senere til sørlig vind slik at vi får seile igjen. Det er meldt mer vind senere så vi vil nok ha nok diesel med en motorkjøring på 1 døgn fremover.
Kokken laga 2 stk metbrød igår, dei smakte veldig godt. Vi er nå dyktig lei amerikansk brød med karve.
I dag er han igang igjen, har satt deig til 4 brød, det må holde til vi er fremme, sansynlig vis på søndag formiddag.
Vaskedag for toaletter og salong idag. Inspektøren er fornøyd.
 
We had a rough day yesterday, with 3 m waves, wind gusting 28 knots in the wrong direction, so we dropped far below our rhumbline. We tacked during the night and crossed our line again, advancing only 110 NM , even though we've sailed close to 140 NM - 314 NM to go.The last 7 hours it has been a dead calm, so we've been motoring since 04.30 JMT, heading straight for Horta.The forecast promises a windshift to SSE, increasing from 5 to 14 knots, which should permit us to keep our course under sail. We hope to be in by Sunday morning, but expect SSE 25-30 knots starting Saturday, which could make it a rough ride into the berth..The Chef has baked 2 very special mite-enriched protein breads  which tasted deliciously.We've had it with American precut, sterile, plastic werapped bread! Today he pursues his success with 4 breads, with oatmeal, because we've eaten all the mites. The Skipper is also very satisfied, having cleaned the toilets and the cabins to a standard that even The Admiral would have approved.