Puerto Mogan

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Sat 23 Oct 2010 10:48

27:48.95N 15:45.91

 

I vår siste blogg skrev vi at vi skulle gå til Mohammedia før kryssingen over til Lanzarote.  Planer er til for å endres. Vår siste dag i Rabat ble brukt til besøk i gamlebyen som er bygget i 1315. Her var det liv og røre med ca. 3000 mennesker som bor her. Marit fikk sin “tato” av hyggelig dame som sa at pengene skulle gå til skole for datteren. Et godt salgsargument selvfølgelig!

Så vandring i basar”gatene”, smale og lange med et helt utrulig utvalg av alle varer, noe bra og noe mindre bra. Vi kjøpte et lite teppe til forcabinen.

Neste morgen var det fylling av diesel og utklarering. Det siste tok mer en time og ble avsluttet av en politimann med narkohund som kom om bord og snuste seg gjennom båten, uten å finne noe, selvfølgelig.

 

Vi bestemte oss for å seile direkte til Lanzarote, en strekning på 460 nm. Det tok oss vel 3 døgn. Vi hadde lite, vind så det ble motorseiling nesten hele turen over. Det ble telling av motortimer og dieselforbruk.

Vi stoppet en natt på Lanzarote. Her var det mange norske båter som skal seile over Atlanteren til Karibia i slutten av november. Vi brukte 22,5 timer på overfarten, den første timen hadde vi fin seilvind og så lyst på turen. Deretter var forsvant vinden og det ble motorkjøring helt fram.

Vi ankom Mogan kl 1200, som vi hadde tekstet til våre venner og informert marina kontoret om. På kaia stod Kirsti, Svanhild og Birger og ventet.

Enere kom også Per Arne. Det ble stor gjensynsglede med tilhørende ankerdram.

Vi har nå avsluttet et veldig spennende seil år og har hatt veldig mye besøk. Det  har vært kjempehyggelig. Likevel har vi kommet frem til at vi også har hatt litt lite tid for oss selv. Konklusjonen etter vår siste seilas er at vi nok kommer til å seile alene det meste av 2011. Det har sine fordeler å ha mannskap, men det er klart flere fordeler å seile bare to.

Marit er nå så mye bedre etter mange års plager og kan ta fatt på nattevakter igjen.

 

Nå skal vi først og fremt nyte livet her i Mogan. Her trives vi veldig godt og noe langseiling blir et ikke før våren 2011. Tror nok Hebe blir løst fra sine fortøyninger både titt og ofte. Det er fremdeles to av kanariøyene vi ikke har besøkt, nemlig La Palma og Hierro. Og det er ikke lange biten over til Tenerife, så vi har muligheter til å røre oss….

Vi avslutter derfor bloggen for 2010 nå.

 

HI.

Eventually we are back in Mogan, after a very exiting year of sailing.

In early June 2010 Hebe came back to Europe, after two seasons in the Caribbean. Lovely, but a bit too far away from our family. But especially  the Captain would stay for a least one more year…..

 

Anyway, our  last sailing this season, was from Lisbon, where Hebe was put on a ships yard for the summer. Then in early August 2010, we were sailing down the cost of Portugal, then Algarve and to Spain.

We had some weeks in Gibraltar and Costa del Sol, before John and I started the trip to Mogan.  Via Benalmadena and La Linea (Spain) to Ashila and Rabat in Morocco. What a fantastic town, Rabat. We will be back there again!!

We were planning to go to Mohammedia, where we were in  2007 and liked it very much.  But the weather was nice and we decided  to cross directly from Rabat to Lanzarote- a trip of 498 NM.

All went well and the wind went away, so we had to use the engine most of the time. Lovely anyway.

 

After these sailing all by ourselves, we feel that we want to sail more on our own in 2010. We have had a lot of visitors, which has been extremely nice. But we  also have experienced, that we need to spend more time together on our own. Marit is so much better now and can do the night shifts, which is marvelous.

 

We will not be on the blog until spring 2011. We are back in Mogan and love to stay here. But as long as we have Hebe around, we can also take trips to other Canary Islands. We have not been in La Palma or in Hierro, so there will be excursions….