Dag 15

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Tue 11 May 2010 16:21
35:34.55N 39:01.90W
 
Det siste døgnet har vi 80 nm og har nå 540 nm igjen til Azorene. Det har blåst opptil 28 knop, men i litt feil retning. Kursen vi har seilt har ført oss ut av kurs og sørover.
I dag tidlig fikk vi østlig vind og vi seiler nå på en kurs som fører oss nord øst og nærmere vår opprinnelig kurslinje. Vindel vil fremåver gradvis minke, for så og nesten forsvinne et døgn.
Da kommer vi til å kjøre motor. Muligens, med litt hell kan vi være inne fredag kveld eller lørdag. Tiden vil vise. Det har vært mye smell og båt på skrå, selv om vi har revet kraftig både fokk og storseil.
Våre venner i Mayflower 2  har hatt mer vind og mer feil veg en vi, i natt hadde de kun 7nm mot målet. Vi har således vært noe heldigere.
Middag igår var Marit's gryte fra fryseboksen + spagetti. Vi har ikke mer poteter og grønnsaker. Men vi har fortsatt mye mat.
 
"Hebe" only made 80NM last 24 hours, mainly in the wrong direction - 540 NM to go. Winds up to 28 knots from NNE have forced us 75NM SSE of our rhumbline. Fortunately, it is predicted to veer E and than SE, which should give us a broad reach towards Horta. Then the wind is supposed to fade from Thursday, so we'll start the engine then  and use some of the 140 liters we still have left.With some luck, we just might be in by Friday/Saturday. Even with reefed down genoa and main, there's been a lot of heeling and banging. Our Swedish friends in "Mayflower 2" are still 200NM ahead of us, but bonly advanced 7NM last 24 hours, due to strong headwinds and unfavourable course. Our humble Skipper, John "Meek" Oksholen claims we have just  been lucky, but The Chef and I reckon it's a matter of cunning Norwegian brainforce. Yesterday's dinner was "Marit's hotpot" from the fridge, with spaghetti.We're out og potatos and  vegetables, but we still have lots of food.