Horta

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Sat 15 Jun 2013 17:10

38:31.82N 28:37.42W

 

Vi ankom Horta fredag morgen kl 0530 etter en fin seilas på 132 nm. Det ble 19 timer totalt og de første 10 timene logget vi 7,5 knop i snitt. Etter den obligatoriske ankerdrammen kl. 0600 ble det  2,5 timer i senga. Her ligger Timeout med Anne og Raymond. Dei kommer ombord litt senere på formiddagen, og selvfølgelig måtte vi ha en ny ankerdram da vi hadde flyttet oss 100m lenger inn i havna. Her blir vi noen dager eller uke fremover. Horta har et stort langseilermiljø med kanskje så mye som 100 båter som har krysset atlanteren.  Her er båter i alle størrelser, mange ville vi ikke tatt en tur over fjorden i engang. Men seilere er lykkelige mennesker og har forskjellige budsjett både på kjøp, vedlikehold og daglig underhold. Alle har imidlertid penger til Peter's Sport Kafe, en legendariske pub som en ikke går utenom. Her snakkes det seil, båt, seilvær etc.

 

We arrived the island Fajal and Horta Friday morning at 5 o'clock. Had a lovely sailing, 19 hours and 132 NM. The first of the 10 NM we logged 7,5 an hour and the wind was good, but the sea was a little bit choppy.

After taking the compulsary anchor dram at 6 o'clock, we went to bed for a 2,5 hours sleep.

s/y Timeout, Anne and Raymond are here and they were coming onboard a little bit later and

of course, we have to have another anchor dram. We had then moved Hebe a couple of meters further in the voe/harbour....(or was it a hundred????)

We will stay here for some days, weeks, weather permitted. Horta has a marvellous atmosphare with long term sailers and may be, here's about a hundred boats, which have crossed the Atlantic just now.  Boats in all kind of sizes, shapes and looks and in some of them we would never dear to cross a little fjord.

But sailors are happy people and have different budget