Påskeferie

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Sun 4 Apr 2010 21:14
Da har vi også reist på påskeferie! En seiltur på ca 3 timer i lett vind. Vi ligger på en liten øy som heter Ile Fourchue. Fransk og ligger mellom St. Barth og St. Marteen. Veldig idyllisk. Dette er et Natur Reservat. Her er lagt ut 11 bøyer, men idag 1.påskedag er her 20 båter. mange lokaliser som har påskeferie, men også langturseilere som oss. På stranden er der noen som har satt opp et "telt", stenger og presenninger,
i alt er der 4 familier som bor under presennigen it's a litt, the temp has dropped to 25 to 25+C. Chillye.
Vannet her er helt klart med et fantastisk grønnskjær i. I dag snorklet vi i over 1 time rundt om i bukta og så en del fin fisk, men ellers en uvanlig ren sandbunn. Sjøtemperaturen ligger på mellom 28 og 29+, men temperaturen på kvelden er nå nede i 25,5 grader, så det er blitt kjøligere.
Ellers går vi gjennom hva vi har ombord, stuer bort noe og tar frem klær og utstyr som vi skal bruke på overfarten i slutten av april. Her er ikke nett, knapt nok signal til mobil. Vi ønsker alle vel overstått påske!
 
Easter Holiday for us!  We sailed 3 hours in very ligth wind and anchored- or took a buoy in an idyllic voe on the island called Ile Fourchue. It's a french nature reservoir and it's not supposed to anchor here. 11 buoys are put out, but to day there are 20 boats laying here, sunbathing and having Easter Holiday.The water is so clear and has a lovely green colour. We have been snorkling for more than 1 hour around the voe. Lots of nice fishes, but even more stunning was the clean sand bottom. The sea temperature is 28 to 29+C, but in the evening the temp has dropped to 25 - 26+C. Chilly....
The island lays between St. Barth and St. Martin.
There 's also a kind of tent on the shore and it's looks to be at least 4 families there. Strange.
We are starting to go through the boat and look at bits and pieces for the crossing in late April. We do not have net, scarcely net for the cellophones.
We wich you all the best