Dag 8

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Thu 6 Dec 2012 16:06
21:16.40N 37:36.33W
 
En noe overraskende utseilt distanse på 179 NM siste døgn, toalt har vi seilet 1353 NM siden forrige onsdag. Distanse til Antigua er 1411 NM, så vi næmer oss halveis. De neste to-tre døgn vil bli litt avgjørende hvor raskt vi kommer frem da vi muligens vil komme inn i et stillebelte, samt vestlig vind noe som vil gi oss en kryss som vi ikke ønsker. Vi har nå vinden fra siden og båten gynger mye i en noe urolig sjø. Vinden varierer fra 20 til 25 knop, derfor har vi også en bra gjennomsnittsfart gjennom hele døgnet. Der har heller ikke vært noe skader hverken på leevnde orgaismer eller båtens utstyr siste døgn. Vi har begynt å få en følelse på hvilken varme som venter oss i Karibien, det begynner nå å bli bra varmt. Fleece-jakker er nå overflødige på våre 2 timers nattevakter.
 
A little bit surprisingly 179 NM sailed last 24 hrs, in total we have sailed 1353 NM since last Wednesday. Distance to Antigua is 1411, so we are almost getting half way. The next 2-3 days will be show us how quickly we iwll get there, as we are closing up to low winds, and in addition to this westernly winds. We have now the windon the side and the boat is quity uneasy on a bit rough sea. The wind has been from 20 to 25 knots, thus making quite good average speed all night and day. We have the last day had none serious injury to either any living creatures or the equipment on the boat. We get a sense on the weather in Carrabien, as it is getting quite warm. We now do not have to wear fleece-jackets on the night shifts lasting 2 hrs each.