Farvell Cuba

HEBE
John Oksholen & Marit Oksholen
Mon 15 Apr 2013 17:36

Da gaar opholdet paa Cuba mot slutten. Vi seiler i morgen til Miami USA. det er ca 230 nm. (en Shetlandstur)

Det maa vi klare uten autopilot og instrumenter. Alt er svart og vi har ikke funnet ut hva som er galt. I Miami skal det vere en finne som kan Raymarine instrumenter. Det blir sikkert velid bra. Vi faar se.

 

Vi hadde en fantstisk dag paa en badestrand paa ca 2-3 km i gaar sammen med vaar sjofor Rene, kone og sonn. Det var en opplevelse. Det ble anslaat ca 2-3000 mennesker. Rikelig med parkeringsplasser langs hele stranda. Mange hadde ikke bil og forsokte aa haike. Litt av et skue. Vi fikk bade i krystall klart azurblaat vann 26gr siden kapteinen kosa seg i vannet. Litt forsiktig med skuldera men ingen problemer.

"Vaar" bil, Moskovitch 1982 modell med dieselmotor, den er bra med baade taktrekk og trekk i dorene, rene luksusen. Ikke alle har det!

Her staar biler overalt som blir reparert paa gata, panser oppe og gjerne noen bein som stikker ut under bilen. Et slikt gammelt vrak 1982 koster ca nkr 60.000,-. Det er stolte eiere.

I Havana hadde vi en med automat og gasspedalen paa venstre side. Lordag var vi paa militaermuseet, det forste som motte oss var kulehull fra revlusjonen. Toffe saker.