Vauhtituulta 37:31.90N 14:16.05W

Leeway Turku
Jukka & Anne Laiterä
Wed 15 Jun 2016 02:04
Tiistai iltapäivällä tuuli kääntyi luoteeseen ja voimistui samalla yhdeksän sekuntimetrin paikkeille. Nostimme isopurjeen ykkösreiviiin ja lennätimme keulilla täyttä genoaa. Alkoi vihdoin mukava ja hyvävauhtinen slööri. Sitä onkin jatkunut tähän asti ja ennusteen mukaan se näyttäisi vievän meitä aina perille asti. Tosin tuuli on käynyt välillä 13:ssakin sekuntimetrissä ja kääntynyt hieman takaisin kohti länttä ja lenssin puolelle. Hyvin kuitenkin pysyvät purjeet vedossa ja samalla setillä on voitu toistaiseksi jatkaa. Aallokko on tietty noussut hieman ja tuntuu oleva aika ajoin pieni haaste Einolle, joka selvästikään ei oikein hallitse lenssiä takaa tulevassa mainingissa. Eikka vaikuttaa olevan koko ajan hiukan myöhässä - perstuntuma selvästikin puuttuu. Meno on huomattavasti rauhallisempaa, kun styyrailee käsin.

Laivoja on nähty lisää. Pari kappaletta AIS-tähmänä plotterin ruudulla ja yksi megalomaaninen MSC:n konttilaiva ohittamassa meitä parin mailin päässä - pituutta hällä oli yli kolmesataa metriä ja leveyttä reilut 40. Gibraltar kun lähestyy, lisääntyy myös laivaliikenne. Nähtiinpä aamun valjetessa perän puolella kuuden mailin päässä purjevenekin. VHF.llä yritettiin sille huudella, mutta eipä saatu vastausta.

Ilma on seljinnyt. Taivalla loistavat tähdet ja puolikas kuu. Tuuli käy suunnasta 305 astetta noin 7-9 m/s. Loki nakuttaa seitsemän ja kahdeksan solmun haarukassa. Matkaa Cabo São Vicenteen on jäljellä noin 250 mpk:aa. Upea yö!

Jukka koiravahdissa